.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 52.14.126.74
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: скоро ICANN 70; зміни в .GOV; .FR виріс на 7%; .PL скоротився на 1,7%; доменна якість PIR...

DomainIncite.com
Нововведення на ICANN 70
В рамках онлайн-конференції ICANN 70 передбачаються деякі несподівані нововведення, які покликані наблизити її до формату особистої зустрічі.

Одне з нововведень - можливість створення приватних кімнат для переговорів в рамках зустрічі. Крім того, для учасників буде доступний усний переклад на кілька мов через інтерфейс Zoom безпосередньо під час декількох сесій. ICANN також включить автоматичну службу транскрипції Zoom в режимі реального часу для сеансів, для яких не використовуються звичайні послуги запису за участю людини.

Раніше передбачалося, що конференція ICANN 70 пройде в мексиканському Канкуні, проте пізніше організатори вирішили провести її в дистанційному режимі. У такому ж форматі пройде і наступна 71-я зустріч ICANN, яку раніше планували провести в червні в Гаазі (Королівство Нідерланди).

GoldsteinReport.com
CISA займеться доменом .GOV
Агентство з кібербезпеки і безпеки інфраструктури (Cybersecurity and Infrastructure Security Agency, CISA) з квітня 2021 року адмініструватиме домен верхнього рівня .GOV.

Домен .GOV - один з шести перших "оригінальних" загальних доменів верхнього рівня в DNS. Домен активно використовується органами державної влади США різних рівнів.

Агентство з кібербезпеки і безпеки інфраструктури було створено два роки тому в складі Міністерства внутрішньої безпеки. У минулому році в США був прийнятий закон, відповідно до якого саме на CISA покладено відповідальність за домен.

На даний момент спонсорською організацією домену .GOV є Адміністрація служб загального призначення (General Services Administration), технічні аспекти роботи домену забезпечує компанія Verisign.

OnlineDomain.com
Французький домен .FR в 2020 році виріс на 7%
Домен Франції .FR в 2020 році виріс на 7% до 3,67 млн імен, - інформує реєстр домену асоціація Afnic.

Темпи зростання домену .FR майже подвоїлися з 3,7% в 2019 році до 7%. Ринкова частка доменних імен .FR у Франції в 2020 році склала 38%, збільшившись на 0,3 п.п.

DNS.pl
У домені .PL - 2,47 млн імен
За підсумками 2020 року в домені Польщі .PL кількість реєстрацій зменшилася на 1,7% у порівнянні з 2019 роком, до 2,47 млн. імен, - інформує реєстр домену NASK в своєму квартальному звіті.

При цьому кількість доменних імен другого рівня збільшилася на 2,3% і досягла 1,98 млн, а кількість імен третього рівня скоротилася в середньому на 15% до 494 тис. У .PL реєстрація імен третього рівня проводиться в 160 публічних доменах.

DomainNameWire.com
Реєстр домену .ORG запропонував "знак якості"
Реєстр домену .ORG, Public Interest Registry (PIR), пропонує іншим реєстрів використовувати "індекс якості" (QPI), який покликаний скоротити кількість зловмисників, які реєструють доменні імена.

Система винагороджує реєстраторів за якість реєстрацій, а не тільки за кількість.

Індекс якості формується за такими показниками, як рейтинг зловживань, коефіцієнт продовження, використання імені, використання DNSSEC і шифрування SSL, а також середній термін дії реєстрації доменного імені.

Як інформує PIR, використання QPI в 2019 році дозволило знизити кількість зловживань і підвищити коєффіціент продовження на 4%. Серед реєстраторів, які брали участь в програмі якості, такі великі компанії, як IONOS і Newfold Digital.