.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.222.125.171
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: обговорення Whois; прибавка для Марбі; реєстратор-гігант; .COM подорожчає; навчальні типо-домени...

DomainIncite.com
Публічне обговорення нового Whois
ICANN винесла на публічне обговорення нову політику сервісу Whois, який включає багаторівневу систему для запиту доступу до даних про приватних реєстрантів, що отримала назву SSAD (Система стандартизованого доступу і розкриття інформації).

Вартість нововведень оцінюється в $9 млн щорічно. Доменні компанії в цілому згодні з процедурами SSAD, проте представники інтересів власників інтелектуальної власності вважають, що це марна трата грошей.

Одночасно з громадським обговоренням ICANN консультується з Радою GNSO, яка схвалила пропозиції у вересні, і з Європейською комісією, яка поки що не надала своїх зауважень.

Після завершення періоду громадського обговорення 30 березня, коментарі будуть зібрані і передані на розгляд Правлінню ICANN для остаточного затвердження.

DomainIncite.com
Гендиректору ICANN підвищать зарплату на 5%
Рада директорів ICANN ухвалила рішення про підвищення з липня поточного року зарплати гендиректора Йорана Марбі (Göran Marby) на 5%.

За п'ять років роботи Марбі отримав тільки одне підвищення зарплати - на 3% у 2019 році. Він також має право на отримання премії в розмірі 30% річного бонусу.

Рішення ради обумовлено результатами незалежного аудиту, який показав, що зарплата Марбі виявилася вдвічі нижчою за середню зарплату гендиректорів інших некомерційних, промислових і високотехнологічних компаній. Комерційні компанії в цьому аналізі не враховувалися, так як в них прийнята інша система визначення винагороди топ-менеджерів.

Контракт Марбі був недавно продовжений на два роки до 2024 року.

DomainIncite.com
Реєстратори Web.com і Endurance об'єднуються
Компанія Clearlake Capital Group, яка нещодавно викупила частки в доменних реєстраторах Endurance International і Web.com, об'єднала два реєстраційних бізнеси в нову компанію, яку вона назвала Newfold Digital.

Newfold очолять два керівники Web.com - генеральний директор Шерон Роулендс (Sharon Rowlands) і фінансовий директор Христина Клохесі (Christina Clohecy).

Нова компанія, ймовірно, стане другою за величиною групою реєстраторів, обслуговуючи понад 16,5 млн імен та надаючи послуги під торговими марками Register.com, Network Solutions, Domain.com, BuyDomains, BigRock, PublicDomainRegistry і CrazyDomains. Також входять до групи компанії BlueHost і HostGator, широко відомі на ринку веб-хостингу. За інформацією Clearlake, у Newfold 6,7 млн клієнтів по всьому світу.

У минулому році Endurance перестала бути публічною, Clearlake Capital Group викупила за $ 3 млрд акції компанії, які торгувалися на фондовій біржі Nasdaq. Вартість частки Clearlake в Web.com, яку вона придбала в минулому місяці, не розголошується.

OnlineDomain.com
Імена в .COM подорожчають на 7%
Verisign з 1 вересня 2021 року підвищить щорічну оптову плату за реєстрацію в домені .COM з $7,85 до $8,39, - інформує компанія.

На сьогоднішній день зареєстровано близько 152 млн доменних імен .COM.

DomainIncite.com
Кіберсквоттинг з благими намірами
Компанія Proofpoint, що спеціалізується на питаннях кібербезпеки, подала в суд на Facebook, щоб повернути собі право на декілька доменів з друкарськими помилками (typo domains), які візуально виглядають як бренди Facebook та Instagram.

Proofpoint вимагає від суду штату Арізона визнати, що доменні імена facbook-login.com, facbook-login.net, instagrarn.ai, instagrarn.net і instagrarn.org не є випадками кіберсквоттингу, оскільки вони були зареєстровані сумлінно.

Proofpoint - компанія з річним оборотом $7 млрд - використовує домени в якості прикладів і навчальних посібників для навчання співробітників боротися з фішингом. Користувачі, що переходять за підробленими посиланнями, потрапляють на веб-сторінки з описом того, як вони були обмануті.

Раніше Facebook домоглася блокування зазначених доменних імен, подавши скаргу в ВОІВ в рамках UDRP (Uniform Domain-Name Dispute-Resolution).

Експерт арбітражу вирішив, що імена були зареєстровані недобросовісно, оскільки відвідувачі могли припустити, що Facebook або Instagram якимось чином мають відношення до цих ресурсів.