.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.190.217.134
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: доменні втрати; .SPA не тільки для спа; підібрати і перезапустити; домен на івриті; .EU почав рости; забудькуватість Cisco...

DomainIncite.com
Ще два домена-бренди залишили доменний простір
Страхова компанія Nationwide Mutual Insurance відмовилася від бездіяльних доменів верхнього рівня .nationwide і .onyourside, які відповідають торговим маркам компанії.

Замість власних доменів Nationwide вирішила скористатися ім'ям Nationwide.Insurance.

Це вже 87-й і 88-й брендовий домен, власники яких розірвали свої реєстраційні угоди з ICANN.

DomainIncite.com
.SPA не тільки для курортів
Період попередньої реєстрації в домені .SPA почнеться 20 квітня, а загальнодоступним домен стане вже на початку липня. Про такі плани повідомив реєстр домену Asia Spa and Wellness Promotion Council.

При цьому реєстрація в домені буде доступна не тільки курортам, як планувалося спочатку, а й акціонерним компаніям з Італії та Латинської Америки. В Італії скорочення SpA означає Società per Azioni (акціонерна компанія). Аналогічну абревіатуру використовують і в іспаномовних країнах Нового Світу, де вона означає Sociedad por acciones.

Тим часом, ASPWC перемогла в боротьбі за домен .SPA саме завдяки тому, що подала заявку, в якій він представлений як домен курортної спільноти. Це дозволило уникнути зустрічі з більш заможними конкурентами на доменному аукціоні.

DomainIncite.com
Перезапуск .CFD
Компанія ShortDot, відома вдалим запуском домену .ICU, підтвердила, що придбала новий загальний домен верхнього рівня .CFD у його колишнього власника DotCFD.

Спочатку домен .CFD повинен був представляти "контракти на різницю цін" (contracts for difference), ризикований тип фінансового інструменту, який виявився досить спірним і навіть незаконним в США. З 2012 року, коли була вперше подана заявка на домен, CFD піддавалися серйозній критиці з боку ринкових регуляторів через ризик значних збитків, які вони несуть роздрібним інвесторам. Тому домен .CFD не був запущений належним чином, хоча і знаходився в корені DNS протягом п'яти років.

Новий власник, ShortDot, планує перепрофілювати домен для зовсім іншого ринку і цілей. "Ми використовуватимо .CFD для індустрії дизайну одягу і моди і будемо продавати його підприємцям, блогерам, влогерам та іншим, хто знаходиться на передньому краї індустрії моди", - сказав головний операційний директор ShortDot Кевін Копас (Kevin Kopas).

Раніше індустрія моди ніколи не використовувала це скорочення, і створення попиту на нього буде складним завданням. Запуску домену буде передувати період з правилом "перший прийшов - перший обслужений" з 10 березня по 12 квітня. Загальнодоступна реєстрація намічена на 13 квітня після тижневого періоду раннього доступу. Для реєстру ShortDot це вже четвертий домен, який був викуплений у колишніх власників, перепрофільований і повторно запущений.

На сьогоднішній день найбільшим успіхом компанії є .ICU, бюджетний домен, який став популярним в Китаї і на даний час має 2,5 млн імен. ShortDot також управляє доменами .BOND (2,5 тис.) та .CYOU (65 тис.).

DomainIncite.com
IDN на івриті
На засіданні правління корпорації ICANN на цьому тижні буде, найімовірніше, схвалено делегування Ізраїлю інтернаціоналізованого домену ישראל. Це ім'я перекладається з івриту як "Ізраїль", і крапка в даному випадку розташовується праворуч, відповідно до правил цієї мови.

Реєстр ISOC-IL, який управляє ізраїльським географічним доменом .IL, вперше висловив зацікавленість в делегуванні інтернаціоналізованого домену ישראל. ще в 2012 році. Серйозна затримка у вирішенні питання пояснюється нерозторопністю не корпорації ICANN, а уряду самого Ізраїлю. За правилами ICANN, без схвалення уряду делегування інтернаціоналізованого домену країни неможливе, а це схвалення було отримано лише в минулому році. Деякі спостерігачі сумніваються в доцільності делегування такого домену. Вони вказують, що загальне число носіїв івриту у світі становить близько 10 млн осіб. При цьому переважна більшість носіїв івриту володіють і, як мінімум, однією мовою, що використовує латинський алфавіт. А тому відсутність інтернаціоналізованого домену, що використовує символи івриту, не є скільки-небудь серйозною перешкодою для їх доступу в глобальну мережу.

Підтвердженням цієї думки можна вважати статистику домену קום., який є транслітерованою іврит-версією .COM. Домен був запущений трохи більше двох років тому, і на сьогоднішній день в ньому зареєстровано лише близько 1700 імен, а останнім часом навіть відзначається тенденція до зниження числа реєстрацій.

DomainIncite.com
Європейський домен .EU показав тривідсоткове зростання
Реєстр домену Європейського Союзу .EU EURid повідомив про зростання обсягів домену на 3% в четвертому кварталі минулого року, до 3,68 млн імені (з урахуванням IDN доменів .ЕЮ і .ΕΥ).

Протягом довгого часу домен .EU демонстрував стабільне зниження числа реєстрацій. Головною причиною цього в реєстрі називали вихід Великобританії зі складу Європейського Союзу, що позбавляло фізичні та юридичні особи Великобританії права на реєстрацію імен в загальноєвропейському домені.

BleepingComputer.com
Cisco не продовжила spamcop.net
Провідна технологічна компанія Cisco не подбала про своєчасне продовження реєстрації доменного імені spamcop.net, яке використовував її антиспам-сервіс SpamCop.

SpamCop забезпечує безпечну роботу сервісів електронної пошти, які звертаються до нього для перевірки вхідних повідомлень. Якщо IP-адреса відправника знаходиться в "чорних списках" SpamCop, які постійно оновлюються, сервіс позначає ці листи як спам. Відсутність адреси у списках служить сигналом безпечності повідомлення.

Після закінчення терміну реєстрації доменне ім'я spamcop.net було автоматично припарковано на майданчику Sedo і IP-адреса "паркінгу" видавала відповіді на запити до сервісу. В результаті усі відповіді на запити до SpamCop кваліфікувалися поштовиками як позитивні, помилково визначаючи більшу частину електронних листів як спам-повідомлення.

Компанія Cisco продовжила реєстрацію свого домену і в даний час працює над ліквідацією наслідків цього збою.