.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.137.218.230
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: вакансії в ICANN; .GOV на місцевому рівні; Epik – "останній прихисток"; CentralNic купила SafeBrands...

DomainNameWire.com
Дев'ять вакансій в ICANN
Комітет з призначень ICANN (NomCom) в цьому році повинен призначити дев'ять нових керівників організації, включаючи трьох членів ради директорів ICANN.

Крім того, NomCom підшукує трьох регіональних представників в Консультативний комітет At-Large (ALAC) - (по одному від Африки, Латинської Америки та Тихоокеанського регіону, в який входять Азія, Австралія і Океанія), двох членів Ради Організації підтримки доменів загального користування і одного члена Ради Організації з підтримки географічних доменів.

NomCom - незалежний комітет, що складається з 21 членів, 15 з яких мають право голосу.

Процес подачі заявок почався в середині січня.

DomainNameWire.com
.GOV для місцевих органів влади
Закон DOTGOV Online Trust in Government Act, який недавно підписав Президент США Дональд Трамп, закликає місцеві органи влади перейти на використання домену .GOV.

Домен .GOV широко використовується в США як на рівні окремих штатів, так і федеральними агентствами, проте місцеві органи влади часто вибирають імена в інших доменах. Частіше за інших для цього використовуються домени .COM і .US.

Відповідно до закону, відповідальність за домен .GOV перейде від Управління загальних служб до Агентства кібербезпеки і безпеки інфраструктури (CISA) Міністерства внутрішньої безпеки. Він також зобов'язує CISA проводити інформаційну кампанію з популяризації домену.

Крім того, CISA зможе відмовитися від реєстраційних зборів в розмірі $400 за доменне ім'я. Така висока ціна реєстрації є перешкодою для місцевих органів влади вибрати домен .GOV замість .COM, який коштує $10.

DomainIncite.com
Реєстратор Epik для опальних сайтів
Сайт американських прихильників володіння зброєю AR15.com перейшов на обслуговування до реєстратора Epik, відмовившись від послуг GoDaddy.

Згідно із заявою GoDaddy, 8 січня реєстратор отримав скарги на контент на сайті AR15.com, пов'язані з "підбурюванням до насильства". GoDaddy поінформував власника доменного імені, надавши йому 24 години на видалення контенту. Незважаючи на заяву власника сайту про те, що заклики до насильства були видалені, 11 січня домен був заблокований.

Домен AR15.com "мігрував" в компанію Epik, яка в останні роки зарекомендувала себе як притулок для сайтів з крайніми правими поглядами, таких як 8chan та Gab. Практично разом з AR15.com в Epik був перенесений і домен скандальної соціальної мережі Parler.

GoldSteinReport.com
CentralNic купила SafeBrands
Британська компанія CentralNic оголосила про придбання французького корпоративного реєстратора SafeBrands за 3,6 млн євро.

CentralNic – досить крупний гравець доменного ринку. Компанія надає повний спектр послуг як реєстр і доменний реєстратор, а також виконує функції технічного оператора доменів верхнього рівня, в тому числі, географічних доменів Вірменії .AM і Словаччини .SK.

SafeBrands орієнтована на франкомовний ринок - Францію та Канаду. Вона не тільки є корпоративним доменним реєстратором, чий сервіс використовують багато найбільших компаній країни, а й надає послуги із захисту брендів в доменному просторі. З цією метою фахівцями SafeBrands вже розроблені кілька інноваційних технологічних рішень, відзначених різними нагородами. Поки компанія діє виключно на внутрішньому ринку. Але з придбанням компанією CentralNic ці технології передбачається в найближчому майбутньому вивести і на світову арену.