.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.16.83.150
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: антифішингові навчання GoDaddy; в новий фінансовий рік з оптимізмом; ностальгія по особистому спілкуванню...

CopperCourier.com
Антифішинговий тест GoDaddy
Найбільший реєстратор доменних імен GoDaddy 14 грудня розіслав своїм співробітникам по електронній пошті листи з пропозицією фінансової допомоги: святкового бонусу в $650. Лист виявився тестом на фішинг.

У листі повідомлялося, що 2020 рік став рекордним для GoDaddy і компанія вирішила заохотити працівників за допомогою одноразової виплати. Щоб отримати гроші, співробітники повинні були вказати своє місце розташування і заповнити анкету до 18 грудня. Приблизно п'ятсот співробітників компанії виконали вказівки, після чого отримали лист від служби безпеки. "Якщо ви отримали цей лист, ви не пройшли наш недавній тест на фішинг", - йшлося в ньому.

Всі співробітники, що провалили тест, повинні будуть перездати курс з безпеки. Новина про тест викликала обурення в Twitter. Користувачі визнали дуже жорстокою обіцянку додаткової виплати в розпал пандемії. В GoDaddy заявили, що компанія вибачилася перед співробітниками.

DomainIncite.com
ICANN очікує зростання доходів на 3% у 2022 фінроці
Корпорація ICANN очікує зростання доходів на 3% до $144,4 млн у 2022 фінансовому році, який почнеться 1 липня наступного року і закінчиться 30 червня 2022.

Такий прогноз містить опублікований корпорацією проект бюджету на 2022 фінрік. Відрахування в бюджет корпорації від реєстраційних операцій в усіх доменах (реєстрації, їх продовження і трансфери доменних імен) принесуть, як очікується, на $3 млн більше, ніж у поточному фінроці. ICANN очікує зниження на $600 тис. доходів від фіксованих відрахувань реєстрів, прогнозуючи припинення дії в наступному фінансовому році 15 нових загальних доменів верхнього рівня.

Також корпорація очікує невеликого зростання числа акредитованих доменних реєстраторів. Передбачається, що за рік їх стане на 28 більше, а загальна кількість досягне 2356.

DomainIncite.com
Зустрічі ICANN в 2021 році
Рада директорів ICANN продовжила до кінця 2021 року дію надзвичайного порядку підписання криптографічних ключів в корені доменної системи. Таким чином, рада усунула необхідність у відрядженнях співробітників в наступаючому році для проведення цієї процедури.

Можна очікувати, що і зустрічі ICANN пройдуть у форматі, який передбачає віддалену участь. Тим більше, що в першому кварталі для співробітників корпорації діють обмеження на поїздки.

Ймовірно, в віддаленому форматі пройде найближча зустріч, яка запланована на березень 2021 року в мексиканському Канкуні. Вона може стати четвертою віртуальною зустріччю поспіль.

Але от у наступної зустрічі, яка повинна відбутися у червні в Гаазі, є шанс стати першою "звичайною" з початку пандемії. До цього моменту перестануть діяти обмеження на поїздки. Крім того, в бюджеті на 2021 фінансовий рік, який закінчується 30 червня, заплановано кошти на проведення повноцінної конференції.

Бюджет також передбачає звичайний рівень витрат на відрядження на весь 22-й фінансовий рік. ICANN 72 в Сіетлі (буквально "домашня" для більшості співробітників ICANN і значної частини доменної галузі) в жовтні наступного року також може відбутися в звичайному режимі.