.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 54.224.90.25
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: 50 тис. справ UDRP; .EU заблокує імена британців; "декриміналізація" в .UK; новий господар .CREDITUNION; 3 млн канадських доменів; "краса врятує світ"…

DomainIncite.com
Кількість скарг в ВОІВ досягло 50 тисяч
Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) з початку року і по 20 листопада розглянула 50 тис. справ в рамках Єдиної політики розв'язання доменних спорів (UDRP).

Як інформує ВОІВ, в цих процесах фігурували 91 тис. доменних імен, а учасники суперечок представляли 180 країн. З січня по жовтень число скарг зросло на 11%.

Політика UDRP (Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy) або Єдина політика розв'язання доменних спорів була розроблена ВОІВ і впроваджена в практику організації в 1999 році.

DomainIncite.com
Британські реєстранти отримали невелику відстрочку в .EU
Першого січня 2021 року в домені верхнього рівня .EU будуть "припинені" всі доменні імена, зареєстровані британцями, - інформує реєстр домену.

У власника реєстрації буде час до 1 квітня, щоб привести свої реєстраційні дані у відповідність з новими реаліями шляхом передачі їх реєстраторам, що знаходяться в юрисдикції ЄС. Таким чином вони зможуть уникнути остаточного видалення своїх доменних імен.

Всі домени, які не будуть переведені, 1 квітня отримають в статус "відкликаний", а потім будуть видалені і повернуті для загальнодоступної реєстрації з 1 січня 2022 року.

DomainIncite.com
"Кримінальна" ситуація в британському домені .UK покращилася
З жовтня 2019 по жовтень 2020 року реєстр домену Великобританії компанія Nominet заблокувала 22,16 тис. доменних імен, підозрюваних в злочинних діях, що на чверть менше аналогічного показника попереднього року.

Основною причиною блокування, як і в попередні роки були підозри в злочинах, які порушують права інтелектуальної власності - поліція з розслідування злочинів проти інтелектуальної власності опрацювала 21 632 запити у порівнянні з 28 606 запитами роком раніше.

Агентство з регулювання лікарських засобів і товарів медичного призначення направило всього 13 запитів на видалення доменів у порівнянні з 31 за попередній рік.

Кількість блокувань реєстрацій знижується вже другий рік поспіль. У період 2017/18 років Nominet заблокувала 32 813 доменних реєстрацій.

DomainIncite.com
Домен .CREDITUNION змінив власника
Реєстром нового домену верхнього рівня .CREDITUNION став компанія DotCooperation, що є також реєстром домену .COOP.

Домен .CREDITUNION був делегований в 2015 році за заявкою Credit Union Nation Association (CUNA), що об'єднує кредитні спілки США. В домені дозволена реєстрація виключно кредитним спілкам і в ньому налічується близько 580 доменних імен.

Домен .COOP, зарезервований для кооперативних асоціацій, був створений в 2000 році і містить близько 8,3 тис. імен. DotCooperation знаходиться у спільній власності Національної асоціації кооперативного бізнесу і Міжнародного кооперативного альянсу.

DomainIncite.com
У Канадському домені 3 млн імен
Реєстр CIRA, який керує географічним доменом Канади .CA, повідомив про подолання доменом позначки в 3 млн реєстрацій.

Таким чином, канадський домен увійшов в 12 найбільших доменів верхнього рівня.

У поточному році в домені фіксують збільшення темпів приросту імен. Кількість нових реєстрацій вже перевищила 160 тис., що на третину більше, ніж за той же період минулого року. Такі показники реєстр пов'язує, в першу чергу, зі збільшеною інтернет-активністю малого і середнього бізнесу країни в період пандемії.

DomainIncite.com
.SKIN, .HAIR, .MAKEUP і .BEAUTY для власників ТМ
З першого грудня відкрилася реєстрація імен в доменах .SKIN, .HAIR, .MAKEUP і .BEAUTY для власників торгових знаків, - інформує реєстр доменів компанія .XYZ.

Пріоритетний період в доменах триватиме до 10 лютого. Після цього розпочнеться етап "раннього доступу", в ході якого найбільш перспективні доменні імена можуть бути зареєстровані за істотно вищими цінами. І, нарешті, з 2 березня імена в цих доменах стануть доступні усім охочим.