.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.237.44.242
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: .TRUST змінив власника; Web.com укрупнюється; GoDaddy збільшила дохід; день боротьби за чистоту Інтернету...

DomainIncite.com
UNR купила новий домен .TRUST
Компанія UNR, підрозділ реєстру Uniregistry, придбала контракт на управління новим загальним доменом верхнього рівня .TRUST. Таким чином, під керуванням UNR тепер знаходиться 25 доменів верхнього рівня. Компанія ще не оголосила про свої плани щодо .TRUST.

За даними ICANN, зміна власника відбулась у червні.

Це вже друга зміна власника домену з моменту його делегування в 2014 році. Спочатку домен був переданий Deutsche Post, але незабаром був проданий компанії NCC Group. Через два роки NCC Group розчарувалася в програмі нових доменів і продала майже всі свої доменні активи, залишивши лише цей домен.

В домені існує шість доменних імен, що належать NCC Group. Реєстрація нових імен в домені не здійснюється.

DomainIncite.com
Web.com придбала реєстратора Freeparking
Компанія Web.com купила Freeparking - найбільшого реєстратора Нової Зеландії, який обслуговує 90 тис. унікальних клієнтів.

Таким чином Web.com розширяє свою діяльність в азіатсько-тихоокеанському регоні. Їй також належать компанії Register.com і Network Solutions. Freeparking також володіє Open Host, Domains4less і Discount Domains, а крім того є реселером Tucows.

Фінансові подробиці угоди не розголошуються. Два роки тому Web.com перейшла в приватну власність інвестиційної компанії Siris Capital.

DomainIncite.com
Доменна виручка GoDaddy зросла на 12%
GoDaddy збільшила свій дохід на 11% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до $844,4 млн, - інформує компанія у своєму звіті за третій квартал.

При цьому виручка від продажу доменних імен склала $387,4 млн, що на 12,2% більше, ніж в аналогічному кварталі роком раніше.

Чистий прибуток знизився на 15% до $65,1 млн, що компанія пояснює збільшенням витрат на маркетинг. Сегмент доменів також був трохи більш прибутковим, оскільки GoDaddy відмовилася від послуг оператора реєстрів Neustar і тепер усі належні компанії домени управляються її підрозділом GoDaddy Registry.

GoldsteinReport.com
День боротьби за чистоту інтернету
Європейський контртерористичний центр Європолу 3 листопада вперше координував загальноєвропейський день боротьби з висловлюваннями расистського та ксенофобського характеру в Інтернеті. Операція під керівництвом Німеччини пройшла в Чехії, Франції, Німеччини, Греції, Італії, Ірландії, Норвегії, Іспанії та Великобританії.

В цей день правоохоронні органи здійснили рейд в 97 населених пунктах і опитали осіб, підозрюваних в таких злочинах, як поширення расистських і ксенофобських висловлювань, заклики до насильства і підбурювання до вчинення злочинів. Тільки в Німеччині правоохоронці обшукали 81 будинок.

Скоординовані дії були націлені на співтовариства і окремих осіб, які розповсюджують ненависть через Інтернет, використовуючи різні типи контенту, такі як повідомлення, коментарі та меми, що поширюють ненависть і пропаганду. Операція не націлена на конкретні організації чи групи, а спрямована на запобігання злочинам такого роду. Правоохоронні органи працювали над підвищенням обізнаності окремих осіб і груп про те, що Всесвітня мережа не є правовим вакуумом. Передбачувана анонімність не перешкоджає правоохоронним органам притягати до відповідальності за протиправні дії, а проведена акція є чітким сигналом людям, які розповсюджують ненависть в Інтернеті, що їхні протиправні дії будуть виявлені та зупинені.

Європейський контртерористичний центр Європолу підтримав цю ініціативу Федерального управління кримінальної поліції Німеччини (Bundeskriminalamt), забезпечивши оперативну координацію та сприяння обміну інформацією. Європейський контртерористичний центр Європолу відстежував усі матеріали, надавав аналітичну підтримку та здійснював моніторинг оперативної діяльності в постійному і безпосередньому контакті з відповідними правоохоронними органами.