.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 34.205.142.9
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: французькому домену - 34; .CO повернувся в Колумбію; прибуткова розкіш; процес апеляцій в .ORG...

afnic.fr
34 роки домену .FR
Французький домен .FR відзначає 34-ту річницю з 3,6 млн доменних імен. За інформацією реєстру домену асоціації Afnic, домен займає 38%-ву частку французького ринку доменних імен, що є найвищим показником за всю історію домену. Доменні імена в .FR в середньому на 40% дешевше, ніж в основному конкурентові, домені .COM.

В кінці 1990-х домен .FR був відкритий лише для французьких компаній, але з 2006 року в ньому була відкрита реєстрація і для приватних осіб, що стало одним з чинників зростання його популярності і об’ємів.

DomainIncite.com
Домен .CO повернули владі Колумбії
Права з управління доменом верхнього рівня .CO закріплені за Міністерством інформаційних і комунікаційних технологій Колумбії. Таке рішення ухвалило правління корпорації ICANN 10 вересня.

Деяка плутанина з правами на домен виникла після того, як компанія Neustar в 2014 році придбала реєстр колумбійського домену компанію .CO Internet. У свою чергу, бізнес реєстрів компанії Neustar в поточному році придбала компанія GoDaddy. Жодна з вищезгаданих угод не мала на увазі втрати адміністративного контролю над доменом з боку уряду Колумбії. І нинішній контракт GoDaddy (укладений строком на 5 років) фактично відводить компанії функції технічного оператора реєстру домену, тоді як Міністерство інформаційних і комунікаційних технологій зберігає адміністративний контроль. Таким чином, рішення правління ICANN лише формалізує існуючий стан справ.

.CO є географічним доменом Колумбії, але користується популярністю в усьому світі, через схожість в написанні з .COM. За даними ресурсу Domain Name Stat, в колумбійському домені зареєстровано близько 2,7 млн імен.

DomainIncite.com
Мільйон доларів за преміум-імена
Майже мільйон доларів отримав реєстр нових загальних доменів верхнього рівня компанія Radix за продовження преміумних імен в першому півріччі поточного року. Всього ж, за повідомленням компанії, за звітний період кількість продажів преміумних доменів зросла на 41%, а виручка від них склала $1,96 млн, що на 19% більше, ніж у другій половині 2019 року.

Radix - один з реєстрів, який стягує підвищену плату за продовження імені щороку протягом терміну реєстрації, що викликає суперечки серед доменних інвесторів.

Найприбутковішими для реєстру в першому півріччі були домени .TECH, .ONLINE і .STORE, причому ціни переважної більшості проданих імен групувалися в діапазоні від $250 до $2500.

Рівень продовження реєстрацій після першого року склав 63%, а при другому продовженні досяг 72%, а у більш "старих" доменів - і до 78%.

DomainNameWire.com
Нові апеляції в домені .ORG
Тепер реєстранти в домені .ORG зможуть оскаржити дії доменного реєстру щодо припинення доменного імені в Національному арбітражному форумі (Міннеаполіс, США), - інформує реєстр домену Public Interest Registry (PIR).

Раніше реєстранти могли подати апеляцію на призупинення імені лише в PIR.

У минулому році реєстр призупинив дію близько 6,5 тис. доменних імен .ORG за порушення своєї політики. Майже у всіх цих випадках припинення було викликане зловживанням DNS, наприклад, спамом. Реєстр заблокував тільки 11 сайтів за контент, що порушує політику домену, в тому числі, за матеріали про сексуальне насильство над дітьми та незаконне розповсюдження опіоїдів.

Вартість звернення до арбітражного форуму становить $1,2 тис. за апеляцію, але PIR буде субсидувати велику частину вартості, так що реєстрантам доведеться заплатити всього $500. Якщо апеляція буде задоволена, реєстранту буде повернута вся витрачена ним сума.