.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.206.76.160
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: ICANN знову проявила безпечність; віртуальні зустрічі вигідні; нових доменів поменшало; Donuts бореться з "помилками"; Verisign запатентувала перекладач доменних імен...

DomainIncite.com
Хулігани на конференції ICANN
Декілька сесій онлайн-конференції ICANN 68 зазнали "зумбомбінгу" після того, як корпорація скасувала паролі для доступу до сеансів конференції.

Зумбомбінг - вид хуліганства під час відкритих сесій відеозв'язку на платформі Zoom, коли до них підключаються тролі і "засмічують" ефір різноманітним контентом образливого змісту.

У своєму блозі ICANN повідомила, що хулігани були швидко видалені з сесій. Також в корпорації додали, що змінили формат іншої частини ICANN 68, відключивши деякі інтерактивні компоненти і вимагаючи введення паролів для надання доступу. Це передбачає реєстрацію для кожного сеансу і отримання посилань для підтвердження по електронній пошті.

Після аналогічної атаки на попередню віртуальну конференцію в березні ICANN планувала ввести паролі для майбутніх заходів. Проте передумала, надмірно понадіявшись на недавні оновлення безпеки Zoom, які повинні були запобігти зумбомбінгу.

DomainIncite.com
Економія онлайн-зустрічей
Цього року ICANN заощадить до $8 млн завдяки відмові від особистих зустрічей на користь відеоконференцій з використанням Zoom, - вважає фінансовий директор організації Ксав'є Кальвес (Xavier Calvez).

За його словами, витрати на одну конференцію ICANN зазвичай складають в середньому $4 млн, однак віртуальна ICANN67 в березні поточного року обійшлася організації від $1,5 до $2 мільйонів. При цьому, оскільки традиційний формат був скасований в останній момент, корпорація зазнала деякі витрати, пов'язані з проведенням офлайн-зустрічі. Очікується, що онлайн-конференція ICANN 68, яка проходить зараз, буде коштувати від $1 до $1,5 мільйонів.

Кальвес додав, що фінансування ICANN в період коронавірусної кризи залишається стабільним.

DomainIncite.com
доменів .SYMANTEC, .SBS і .RIGHTATHOME НЕ буде
Реєстри нових загальних доменів верхнього рівня .SYMANTEC, .SBS і .RIGHTATHOME звернулися в ICANN з проханням про припинення делегування.

Австралійська телекомпанія SBS деякий час перенаправляла користувачів зі своєї сторінки в австралійському домені .AU на новий домен, однак потім вирішила відмовитися від нього.

Потреба в домені .SYMANTEC відпала, оскільки компанія, що спеціалізується на кібербезпеці Symantec була недавно перейменована в NortonLifeLock Inc.

Домен .RIGHTATHOME також став жертвою припинення використання відповідного бренду, що належав виробнику споживчих товарів SC Johnson.

DomainIncite.com
Donuts захищає від фішингу
Реєстр Donuts оголосив про запуск нового сервісу TrueNames, який блокує реєстрації доменних імен, які схожі на назви брендів, але букви латинського алфавіту в них замінені на, наприклад, кириличні.

Такі домени широко використовуються для фішингових атак, викрадення облікових даних, інформації банківських карт та інших протиправних дій. Жертвами подібних атак стають не тільки всесвітньо відомі бренди, але й дрібніші компанії.

Протягом декількох років в керованих Donuts доменах діє сервіс захисту інтересів правовласників Domain Protected Marks List. Однак його дія поширюється лише приблизно на 3500 включених в список Donuts найменувань торгових марок і товарних знаків. Крім того, послуга є платною. Особливість же сервісу TrueNames полягає в тому, що він поширюється на всіх реєстрантів та при цьому абсолютно безкоштовно.

Donats є найбільшим реєстром нових доменів.

DomainNameWire.com
Verisign допоможе з пошуком перекладів і транслітерацій
Вибираючи доменне ім'я на сайті реєстратора, користувач зможе отримати підказку, в якій містяться альтернативні набори символів, а також переклади на інші мови і транслітерації. Патент на таку підказку отримала компанія Verisign.

Це рішення може бути затребуване на увазі поширення інтернаціоналізованих доменних імен (IDN), які включають в себе як мінімум один символ, відмінний від ASCII. Багато доменних імен верхнього рівня дозволяють користувачам реєструвати доменні імена на мовах з наборами символів, відмінних від ASCII, таких як кирилиця, арабська і японський алфавіти тощо.