.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.224.63.87
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: DNS-вразливість; домени на івриті; "локдаун" стимулює зростання; Lifestyle.com за хорошою ціною...

ITNews.com.au
Небезпечний DDoS-експлойт
Ізраїльські дослідники з Тель-Авівського університету (TAU) та Міждисциплінарного центру в Герцлії виявили раніше невідомий експлойт для DDoS-атак, що використовує особливості програмного забезпечення системи доменних імен (DNS).

Експлойт, який отримав назву "NXNSAttack" (Non Existent Name Server Attack), використовує слабкість в так званому делегуванні без зв'язку (glueless delegation), при якому доменна система повертає імена авторитетних серверів, але не їх IP-адреси.

Відповідь DNS-сервера зловмисника може містити фіктивні випадкові імена довірених серверів. Такі відповіді змушують резолверів генерувати додаткові запити до цільового DNS-сервера, який не може їх вирішити. В результаті потік запитів зростає в півтори тисячі разів.

Вчені повідомили про знайдений екслойте в Google, Microsoft, Cloudflare, Amazon, Dyn (в даний час належить Oracle), Verisign і Quad9 для оновлення їх програмного забезпечення DNS.

Як приклад DDoS-атаки, яка використала вразливість DNS, наводиться потужна кібератака 2016 року, яка заподіяла шкоду Amazon, Reddit, Spotify і Slack.

"В атаці 2016 року використовувалося більш 1 млн IoT-пристроїв, тоді як новий експлойт може здійснити її в тих же масштабах всього лише з декількома сотнями", - йдеться в доповіді. "Це істотне посилення можливостей зловмисників, яке дає їм можливість здійснити серйозні кібератаки на критично важливі частини Інтернету".

JPost.com
Доменні імена на івриті стануть доступними найближчим часом
ICANN схвалила запит Ізраїльської інтернет-асоціації на запуск інтернаціоналізованого домену (IDN) верхнього рівня ישראל (xn - 4dbrk0ce), який відповідає слову "ISRAEL" на івриті, - повідомляє The Jerusalem Post.

Після запуску домену користувачі зможуть реєструвати доменні імена, що складаються виключно з символів івриту, справа наліво. Ізраїльському географічному домену .IL вже понад 25 років. На даний час в ньому зареєстровано понад 250 тис. доменних імен в чотирьох доменах другого рівня: co.il, gov.il, org.il і ac.il.

CENTR
Європейські домени показали помітне зростання під час "локдауну"
У квітні поточного року реєстрації нових доменних імен в європейських географічних доменах різко зросли, повідомила асоціація CENTR, яка об'єднує реєстри доменів європейських країн.

Фахівці CENTR проаналізували ситуацію в 25 європейських географічних доменах і відзначили, що в квітні поточного року в них було зареєстровано в середньому на 20% більше нових імен, ніж в тому ж місяці роком раніше. Крім того, медіанне зростання нових реєстрацій продемонстрували також 30 найбільших географічних доменів країн-учасниць CENTR.

На думку аналітиків, причиною зростання стали зміни в укладі життя людей і всієї світової економіки. Обмеження на пересування змушують бізнес шукати форми онлайн-взаємодії з клієнтами. І перш за все це стосується малих підприємств - кафе, магазинів, фітнес-студій тощо. Раніше вони могли орієнтуватися на порівняно вузьке коло клієнтів, які живуть по сусідству, і часто обходилися взагалі без власних сайтів. Тепер же вони активно розвивають сервіси доставки, онлайн-тренування та інші послуги, для яких необхідні веб-сторінки, а, відповідно, і доменні імена.

І ця тенденція може виявитися довгостроковою. Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я вже дали зрозуміти, що коронавірус здатний стати причиною свого роду деглобалізації. Критично важливим фактором стане близькість виробників і постачальників до своїх клієнтів. Це створює додаткові можливості і для географічних доменів, що грають роль "інтернет-домівки" саме для користувачів і підприємців конкретної країни, вважають експерти CENTR.

domaininvesting.com
Домен Lifestyle.com може бути проданий за 2 мільйони фунтів стерлінгів
Доменне ім'я Lifestyle.com виставлене на аукціон на торговому майданчику Sedo і за нього вже запропонували 2 мільйони фунтів стерлінгів ($2 436 600).

Ця угода може стати найбільшою в цьому році.

Поки в рейтингу найбільших покупок року лідирує домен OA.com, придбаний в березні за 554 тисячі євро.

Домен Lifestyle.com, безумовно, відноситься до числа надзвичайно цінних, і багато спостерігачів вважають, що запропонована за нього сума є цілком адекватною, а, можливо, навіть і дещо заниженою. Цікаво відзначити, що в минулому році це доменне ім'я також було виставлено на аукціон, і тоді за нього пропонували 3 мільйони доларів. Але угода в результаті не відбулася: в записах Whois немає ніяких свідоцтв того, що домен міняв свого власника в 2019 році.