.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 52.14.85.76
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: ICANN: паролі для Zoom; .PT і .EU ростуть; канадський файрвол.

DomainIncite.com
Зустріч ICANN 68 буде захищена паролем
Для підключення до сесій конференц-зв'язку відкритої дистанційної зустрічі ICANN 68 учасникам знадобиться пароль. - інформує ICANN.

Раніше зустрічі ICANN не вимагали суворої ідентифікації учасників. На конференції ICANN 67 для участі у відкритих Zoom-сесіях користувачеві потрібно ввести будь-яке ім'я.

Зміни відбулися після інциденту з "зумбомбінгом" під час попередньої зустрічі в березні, під час якої тролі з'являлися за загальнодоступним посиланням і наповнили сесію "недоречними і образливими" аудіо та зображеннями.

DomainIncite.com
Португальський домен зростає, незважаючи на пандемію
За 4 місяці поточного року португальська домен .PT виріс на 32,7 тис. реєстрацій, що значно перевищує прогноз, - інформує реєстр домену асоціація DNS.PT.

При цьому в порівнянні з попереднім роком темпи зростання сповільнилися. За перший квартал 2019 року приріст склав 37 тис. імен, а за весь рік - 121 359. Всього в домені більш 1,2 млн реєстрацій.

DomainIncite.com
.EU: зростання всупереч пандемії і "брекзіту"
За підсумками першого кварталу домен .EU виріс на 0,5% в порівнянні з початком року, до 3,62 млн. імен, - інформує реєстр домену EURid.

Раніше кількість реєстрацій в загальноєвропейському домені скорочувалася. Експерти пов'язували це з рішенням Великобританії про вихід з ЄС. Британські реєстранти масово відмовлялися від продовження своїх доменів .EU і не реєстрували нові імена. На кінець березня кількість доменних імен, зареєстрованих в .EU британськими громадянами і організаціями, знизилось до 142,6 тис., що на 24% менше, ніж роком раніше.

CIRA
Канадський домен захистить користувачів файрволом
Наприкінці квітня Canadian Internet Registration Authority (CIRA) оголосила про офіційний запуск CIRA Canadian Shield - безоплатного DNS-файрволу, який повинен забезпечити конфіденційність і безпеку канадських інтернет-користувачів.

Оскільки багато канадців перейшли на роботу і навчання з дому через пандемію COVID-19, їх персональні пристрої і домашні мережі виявилися уразливими для кібератак. Canadian Shield забезпечить канадцям захист конфіденційності і кібербезпеку корпоративного рівня за рахунок використання національної інфраструктури DNS CIRA.

CIRA також встановила партнерські відносини з Канадським центром кібербезпеки для інтеграції його даних про джерела загроз в Canadian Shield.

CIRA Canadian Shield пропонує три безкоштовних рівня обслуговування: Private, Protected і Family. Всі вони забезпечують запобігання використання DNS-даних користувачів в комерційних цілях. У Protected додано захист від шкідливого ПО, ботнетів і фішингу, а в Family - блокування контенту "для дорослих".

CIRA Canadian Shield підтримує протоколи IPv4, IPv6 і новітні стандарти шифрування DNS - DNS over HTTPS (DoH) та DNS over TLS (DoT).