.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.144.124.232
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: 20 років UDRP; 300 провайдерів MANRS; прокурор проти продажу .ORG; .COM і .DE лідирують...

OnlineDomain.com
WIPO в 2019 році розглянула 3,7 тис. UDRP-суперечок
Арбітри Всесвітньої організації інтелектуальної власності в 2019 році розглянули 3,7 тис. суперечок з приводу 6,3 тис. доменних імен в рамках процедури UDRP (Єдина політика розв'язання доменних спорів).

А всього за 20 років існування процедури UDRP організація розглянула понад 46 тис. суперечок.

У розгляді справ в рамках UDRP в 2019 році брали участь сторони з 122 країн проти 109 в 2018 році. Лідерами за кількістю звернень стали США, звідки надійшло 1132 скарги, Франція (637) і Великобританія (343). Швейцарія (250) та Німеччина (216) замикають п'ятірку.

InternetSociety.org
Понад 300 провайдерів використовують MANRS для безпечної маршрутизації
Вже більше трьохсот мережевих операторів дотримуються взаємно узгоджених норм безпеки маршрутизації (Mutually Agreed Norms for Routing Security - MANRS).

Лідирує за кількістю учасників Бразилія - майже 70 учасників MANRS, за якою йдуть США з майже 50.

Запущена в 2014 році групою з дев'яти операторів ініціатива спрямована на підвищення стійкості та безпеки інфраструктури маршрутизації Інтернету. Число учасників MANRS в 2018 році досягло 100, а в минулому році до неї приєдналися 156 операторів.

У 2018 року ініціатива розширилася і тепер включає провайдерів інтернет-обміну (IXP) - в даний час програма MANRS IXP налічує 48 учасників.

DomainIncite.com
Прокурор закликає ICANN відхилити угоду по .ORG
Генеральний прокурор Каліфорнії Ксав'єр Бесерра (Xavier Becerra) закликав ICANN відхилити угоду з продажу реєстру загального домену верхнього рівня .ORG.

"Я настійно закликаю ICANN відмовитися від передачі контролю над реєстром .ORG компанії Ethos Capital. Пропонована передача викликає серйозні побоювання, які не можна ігнорувати ", - йдеться в листі, який надійшов в ICANN напередодні запланованого засідання ради директорів з питання обговорення угоди.

Прокурор підкреслює, що мова йде про передачу реєстру другого за величиною в світі домену приватній компанії, завданням якої є отримання прибутку. Він також наголосив на відсутності прозорості та інформації про саму компанію Ethos, її власників і плани, приховану за складною ієрархією фіктивних компаній-компаньйонів.

Раніше було встановлено крайній термін прийняття ICANN рішення по угоді - 20 квітня.

DNJournal.com
Найбільші угоди - в доменах .COM і .DE
За результатами першої половини квітня найбільші продажі доменних імен відбулися в доменах .COM і .DE. Лідером став домен Therapists.com, який змінив власника за $91 тис. У п'ятірку також увійшли Uhr.de за €70 тис., Cappuccino.com ($49 тис.), Searcher.com ($40 тис.) та WI.de (€ 30 тис.).