.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.138.114.94
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: ICANN-68 у віддаленому форматі; відстрочки по платежах не буде, бюджет ICANN може постраждати від коронавирусу; пандемія визнана "стіхійнім лихом"; безпека DNS насамперед...

DomainIncite.com
ICANN 68 пройде в новому віддаленому режимі
Рада директорів ICANN скасувала відкриту зустріч ICANN 68, яка повинна була відбутися в Куала-Лумпурі в червні поточного року. Планується, що зустріч все-таки відбудеться в режимі віддаленої участі, проте її формат буде відрізнятися від попередньої зустрічі ICANN 67, яка відбулась в березні 2020 року.

Березнева зустріч в онлайн-режимі мала централізований компонент - групу співробітників ICANN, яка перебувала в її штаб-квартирі в Лос-Анджелесі. На думку ради директорів, цього разу, через вимоги соціального дистанціювання, такий підхід може виявитися неможливим. А децентралізована модель організації онлайн-заходу може вимагати зміни його формату.

Можливо буде використана модель "гнучкого, модифікованого формату віртуальних зборів, який фокусується на міжобщинних діалогах з ключових тем політики, доповнених програмою тематичних вебінарів і регулярних робочих зустрічей в Інтернеті, запланованих навколо ключових сесій".

DomainIncite.com
ICANN не має наміру робити знижки китайським реєстраторам
ICANN відхилила запит від десятків китайських реєстраторів, в якому вони просили організацію відмовитися від належної їй комісії через вплив на їх бізнес пандемії коронавирусу.

У лютому майже 50 акредитованих китайських реєстрів та реєстраторів поскаржилися, що вони страждають від фінансових наслідків в результаті спалаху смертельної хвороби, і попросили ICANN "негайно відмовитися від плати", щоб "допомогти стабілізувати бізнес у важкий час".

DomainIncite.com
Пандемія позначиться на бюджеті ICANN
За прогнозами ICANN її бюджет на майбутній фінансовий рік, який починається в липні, буде в розмірі $140,4 млн.

ICANN очікує, що її діяльність і фінансове становище будуть істотно порушені пандемією COVID-19. Організація працює над оцінкою і моніторингом потенційного впливу на фінансування і заплановані заходи, включаючи зустрічі, що вимагають особистої присутності, поїздки і т. д.

У фінансовому році, що закінчується 30 червня 2019 року, операційний дохід ICANN - гроші, які вона отримує від реєстрів та реєстраторів, - складе $136,8 млн. З цієї суми приблизно $56 млн надійшли від лідерів ринку в обох сегментах, Verisign і GoDaddy, становище яких з початком пандемії оцінюється аналітиками ринку вкрай оптимістично. Один з коментаторів зазначив, що Verisign "захищена" від коронавирусу, а фінансовий директор GoDaddy сказав аналітикам, що, за його оцінками, вплив коронавирусу в першому кварталі буде "мінімальним". Майже половина доходів ICANN, близько $65,7 млн, припадає на 10 провідних реєстрів і реєстраторів.

DomainIncite.com
ICANN визнала коронавірус "поважною причиною" для відсрочки оплати продовження доменного імені
ICANN оголосила коронавірус "стихійним лихом" і застосувала частину Угоди про акредитацію реєстраторів, яка дозволяє реєстраторам не виключати домени, термін дії яких закінчився.

Відповідно до угоди реєстратори повинні видаляти імена не більш, ніж через 45 днів після закінчення періоду реєстрації, якщо тільки не існує "пом'якшуючих обставин", таких як відкрита справа UDRP, судовий процес або загрози технічній стабільності. У контракті немає вказівки на стихійні лиха, але ICANN може на свій розсуд назвати будь-яку "іншу обставину", пом'якшувальною, затвердивши це спеціальним рішенням.

Це положення вже застосовувалося одного разу після урагану "Марія" в кінці 2017 року.

Крім того в ICANN заявляють про необхідність розглянути політику для захисту імен в разі стихійних лих.

Новий виняток поширюється на всіх реєстраторів у всіх загальних доменах верхнього рівня, хоча його реалізація буде відрізнятися в залежності від реєстратора.

Тижнем раніше компанія Verisign повідомила про те, що вона не буде реагувати на відсутність оплати продовження доменів .COM і .NET до 1 червня.

ICANN
ICANN приєдналася до коаліції по боротьбі з кіберзагрозами
ICANN приєднується до коаліції по боротьбі з кіберзагрозами, викликаними коронавірусом, - повідомив президент ICANN Йоран Марбі (Göran Marby) в офіційному блозі організації.

Коаліція об'єднує фахівців з кібербезпеки, розробників і представників доменного бізнесу, готових спільно працювати над запобіганням і відбиттям кіберзагроз, породжених пандемією.

За словами президента, ICANN глибоко стурбована в умовах пандемії випадками не коректного використання доменних імен - наприклад, для створення сайтів, що поширюють фальшиві ліки або вакцини.

Тільки в США подібні шахрайські схеми вже привели до фінансових втрат, які оцінюються більш ніж у $5 млн.

При цьому Йоран Марбі нагадав, що корпорація не має ні юридичних повноважень, ні фізичних можливостей для боротьби з протиправним інтернет-контентом. Проте, ICANN підтримує ініціативи багатьох акредитованих реєстрів і реєстраторів, спрямовані на блокування доменних імен, що використовуються у протиправних цілях, та запобігання їх реєстрації. Робоча група спільноти доменних реєстраторів ICANN розробила і опублікувала список рекомендацій для реєстраторів в умовах кризи, спричиненої COVID-19.