.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.14.132.214
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: Гаага прийме ICANN74; заходи в травні скасовуються; прокуратура закликає до "гігієни" в доменному просторі; віддалена робота; продаж .ORG відкладено...

DomainPulse.com
Зустріч ICANN74 пройде в Гаазі
Конференція ICANN74 відбудеться в Гаазі (Королівство Нідерландів) 13-16 червня 2022 року в рамках Гаазького Всесвітнього форуму, - інформує корпорація ICANN.

Відкриті зустрічі ICANN є центральною частиною моделі мультистейкхолдеризму організації і забезпечують майданчик для розробки політики, ведення просвітницької роботи, обміну передовим досвідом, налагодження ділових зв'язків та взаємодії між собою різних членів спільноти, Правління та керівництва ICANN. Як правило в рамках цих зустрічей відбувається більш ніж 400 різних сесій, на яких учасникам надана можливість задати та обговорити питання, пов'язані з процесом розробки політики ICANN. Учасники можуть бути присутніми як особисто, так і дистанційно. Зустрічі відкриті для всіх охочих з безкоштовною реєстрацією.

DomainIncite.com
ICANN скасовує ряд травневих заходів
ICANN скасувала свій щорічний саміт доменної індустрії GDD та симпозіум по DNS, які повинні були пройти в Парижі з 3 по 6 травня і з 7 по 8 травня відповідно.

GDD-форум призначений для комерційних гравців галузі доменних імен - реєстрів та реєстраторів - в той час як Симпозіум з DNS присвячений технічній стороні галузі і повинен був бути зосереджений на безпеці DNS.

Жоден із запланованих заходів організації не пропонується замінити на конференцію з віддаленою участю.

DomainPulse.com
Прокуратура Нью-Йорку проти "коронавірусних" імен
Генеральний прокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс (Letitia James) закликала реєстраторів доменних імен зупинити реєстрацію та використання доменних імен шахраями, які використовують страхи споживачів з приводу коронавируса COVID-19.

За даними прокуратури, кіберзлочинці зареєстрували значну кількість доменних імен, пов'язаних з "коронавірусом". Ці імена використовуються для фішингових кампаній та інших атак. Як показало незалежне дослідження, три відсотки таких доменів, є активно шкідливими, а ще п'ять відсотків були віднесені до категорії підозрілих. На цих сайтах продаються не тільки підроблені "методи лікування" і "вакцини", але вони також можуть використовуватися для створення платформ зі збору коштів "фальшивими благодійними організаціями" і для інших видів шахрайства.

Прокурор звернулася до GoDaddy - найбільшого реєстратора доменних імен в США - і п'яти інших реєстраторів доменних імен (Dynadot.com, Name.com, Namecheap.com і Registrar.com, а також Endurance International Group, яка володіє Bluehost.com, Domain.com і HostGator.com), з проханням перешкодити зловмисникам скористатися нинішньою кризою.

Реєстрація та створення подібних шахрайських веб-сайтів може порушувати кілька законів, включаючи Загальний закон про підприємницьку діяльність, Виконавчий закон (Executive Law) і Закон про комп'ютерне шахрайство і зловживання, а також умови надання послуг з реєстрації доменів, відзначають в прокуратурі.

DomainIncite.com
Дистанційна робота в доменній індустрії
У зв'язку з пандемією, багато учасників доменної індустрії запропонували своїм співробітникам працювати з дому. Так, наприклад корпорація ICANN, перевела на віддалену роботу співробітників в Брюсселі, Женеві та Сінгапурі, а також рекомендувала працювати на дому співробітникам в Стамбулі, Лос-Анджелесі та Вашингтоні. Персонал в Монтевідео і Найробі, де число підтверджених випадків зараження вірусом досить низьке, поки буде працювати в звичайному режимі. Обмеження діятимуть до 31 березня, хоча є всі підстави вважати, що вони будуть продовжені.

У Великобританії компанія Nominet заявила про перехід на віддалену роботу. Всі заходи, які передбачають особисту участь, відкладені до кінця травня. В Ірландії реєстр IEDR заявив про закриття офісів в Дубліні. Попередньо очікується, що вони можуть бути відкриті 30 березня після відповідних вказівок уряду. Про перехід на віддалений режим роботи повідомляють також ірландський реєстратор Blacknight Solutions, канадський Tucows і французький Gandi.

На віддалену роботу перевела своїх співробітників в Швейцарії і Всесвітня організація інтелектуальної власності. Штаб-квартира ВОІВ в Женеві тепер відкрита лише для "необхідного" персоналу.

DomainIncite.com
ICANN бере відстрочку у справі з продажу реєстру PIR
Корпорація ICANN отримала ще місяць на розгляд всіх обставин угоди по переходу реєстру Public Interest Registry (PIR) від Товариства Інтернету до приватної компанії Ethos Capital.

Раніше терміни рішення ICANN з цього питання вже переносилися, оскільки оголошення про угоду було вкрай негативно сприйняте багатьма представниками доменної спільноти. В першу чергу це стосується благодійних, правозахисних та інших некомерційних організацій, які традиційно використовують доменні імена в домені .ORG для своїх інтернет-ресурсів. Також обставинами угоди зацікавився офіс генерального прокурора штату Каліфорнія, що запросив детальну інформацію по ній. Раніше датою винесення рішення ICANN було встановлено 20 березня. Але тепер цей термін перенесено до 20 квітня.