.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 44.200.82.195
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: труднощі перекладу ICANN67; близькосхідна конференція MENOG 20 відкладається; коронавірус "вдарив по кишені" китайських реєстраторів; європейський і польський домени "схудли" на 2%...

DomainIncite.com
На ICANN 67 буде лише дві мови перекладу офіційних трансляцій
Синхронний переклад онлайн-засідань відкритої зустрічі ICANN 67, яка стартувала 7 березня, буде здійснюватися лише на дві мови - французьку та іспанську, йдеться на офіційному сайті організації.

Раніше зустріч повинна була відбутися в мексиканському Канкуні, однак через загрозу поширення коронавирусу організатори вирішили провести її в форматі віддаленої участі.

Заходи ICANN традиційно проводяться англійською мовою, але на всіх "живих" зустрічах в обов'язковому порядку здійснюється синхронний переклад арабською, іспанською, китайською, російською та французькою мовами. Але в даному випадку це неможливо: в штаб-квартирі ICANN в Лос-Анджелесі, яка на час форуму перетвориться в центр онлайн-мовлення, просто не вистачає приміщень, щоб розмістити всіх перекладачів-синхроністів.

Згідно з даними, опублікованими ICANN в грудні, виявилося, що далеко не всі віддалені учасники насправді користуються синхронним перекладом. З 1752 зареєстрованих віддалених учасників ICANN66 тільки 15 чоловік вибрали неанглійської мови, з них дев'ять слухали виступи іспанською.

RIPE NCC
Конференція MENOG 20 відкладена
Конференція MENOG 20, організатором якої є RIPE NCC та яка повинна була пройти з 15 по 19 березня в Манамі, Королівство Бахрейн, перенесена.

Рішення було прийнято в зв'язку з глобальним поширенням коронавирусу Covid-19 в якості запобіжного заходу для захисту здоров'я і безпеки учасників, співробітників, партнерів, громадян та гостей Королівства Бахрейн.

MENOG є найбільшим форумом мережевих операторів, регуляторів та інших зацікавлених сторін в близькосхідному регіоні.

DomainIncite.com
Китайські реєстратори просять ICANN відстрочити виплати через коронавирус
Майже 50 реєстрів і реєстраторів, які базуються в Китаї, попросили ICANN тимчасово відмовитися від своїх зборів у зв'язку з економічним тиском, причиною якого, за їхніми словами, є розповсюдження Covid-19.

У листі, підписаному більш ніж половиною акредитованих китайських реєстраторів вони відзначають, що відмова від зборів, може "істотно допомогти в стабілізації бізнесу в скрутну хвилину".

EURID
Загальноєвропейський домен .EU продовжує падіння
За підсумками 2019 року кількість реєстрацій в домені .EU зменшилася на 2,1% до 3,61 млн., - інформує реєстр домену EURid в квартальному звіті.

Представники EURid, схильні пояснювати зниження кількості реєстрацій виходом Великобританії зі складу Європейського Союзу.

Середній рівень продовження реєстрацій в домені досяг показника в 80%. Найвищі темпи зростання серед усіх держав, громадяни та організації яких можуть реєструвати доменні імена в .EU, продемонструвала Норвегія, де кількість нових реєстрацій доменних імен .EU збільшилася за квартал на 10,9%.

DomainPulse.com
Польський домен .PL скорочується
Кількість реєстрацій в домені Польщі .PL за підсумками третього кварталу 2019 року скоротилася на 1,9% в порівнянні з попереднім кварталом - до 2,55 млн., - інформує оператор реєстру в квартальному звіті.

При цьому в домені нараховується 1,08 млн реєстрантів, в середньому на кожного припадає 2,37 доменних імені.

Реєстр відзначає зниження кількості власників реєстрацій, які захищають свої доменні імена за допомогою технології DNSSEC. Число таких доменів досягло максимуму в кінці 2018 року на рівні 501 тис. доменів, але в кінці третього кварталу 2019 року воно склало 465 тис. імен. Зменшилася й кількість інтернаціоналізованих доменних імен .PL з символами національного алфавіту - за результатами третього кварталу їх налічувалося 35,65 тис. або 1,4% від усіх реєстрацій. На піку популярності IDN в 2011 році їх налічувалося понад 60 тис.

Більшість власників реєстрацій в польському домені знаходяться в Польщі (93,01%), за ними слідують жителі Німеччини (1,60%), Великобританії (0,70%) та США (0,65%).