.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.135.200.233
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: ICANN розширює карантин; Ethos Capital йде на поступки; брендових доменів стає менше; Mozilla встановлює DoH за замовчуванням...

DomainNameWire.com
Близькосхідний DNS-форум переноситься
Через епідемію коронавирусу корпорація ICANN вирішила перенести Близькосхідний DNS-форум, який планувала провести 24-25 березня в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія. Нова дата проведення заходу наразі не названа.

Раніше ICANN скасувала заплановану березневу відкриту зустріч в Канкуні, Мексика. Цей захід буде проведено у форматі віддаленої участі.

Великі корпорації та глобальні організації повсюдно скасовують великі конференції, особливо ті, які приваблюють людей з усього світу. Так, в цьому році в Барселоні не відбудуться Mobile World Congress, який планували відвідати понад 100 тис. чоловік.

DomainIncite.com
Обмеження зростання цін в .ORG
Компанія Ethos Capital готова включити в контракт по домену .ORG раніше видалений з нього пункт про обмеження зростання цін на доменні імена. Цей пункт в точності відповідає колишніми правилами, згідно з якими реєстр протягом 8 з 10 років дії угоди не може підвищуватися ціну реєстрації більш ніж на 10%.

Раніше Ethos Capital уклала договір з організацією ISOC про купівлю компанії PIR - реєстру домену .ORG, що викликало критику з боку громадських організацій.

Крім того, компанія пропонує створення так званої Наглядової Ради домену .ORG, куди увійдуть експерти, правозахисники та представники громадських організацій. Ця Рада буде консультувати реєстр з питань, пов'язаних з цензурою та використанням персональних даних реєстрантів.

DomainNameWire.com
Ще дві компанії відмовилися від своїх брендових доменів
Страхова компанія Esurance і перестрахувальник Scor вирішили відмовитися від своїх брендових доменів верхнього рівня. Обидва домени практично не використовувалися власниками.

Єдиним доменним ім'ям .esurance, проіндексованим у Google (окрім обов'язкового nic.esurance), є homeowners.esurance. Сайт на цьому домені перенаправляв відвідувачів на домашню сторінку компанії за адресою esurance.com.

В домені .scor єдиним доменним ім'ям було nic.scor. Таким чином, число доменів-брендів, яким так і не знайшли застосування їх власники, продовжує зростати і до сьогоднішнього дня досягло вже 71.

nakedsecurity.sophos.com
Firefox впроваджує шифрування DNS-over-HTTPS за замовчуванням
Наприкінці лютого браузери північноамериканських користувачів Firefox почали забезпечувати шифрований доступ до веб-адрес. Ця ініціатива Mozilla націлена на боротьбу з діями хакерів і торговців, які використовують "супер-куки" для відстеження відвідування користувачами веб-сайтів.

Реалізувати це дозволяє протокол під назвою DNS-over-HTTPS або DoH. Він довгий час (близько року) був доступний опціонально в Firefox та інших браузерах, але, згідно зі статистикою, його мало хто використовував. З новим апгрейдом Mozilla зробила DoH активним за замовчуванням.

Крім захисту від зловмисників, протокол DoH, офіційно прийнятий в 2018 році, також створює проблеми для правоохоронних органів з відстеження трафіку. У зв'язку з цим Пол Віксі (Paul Vixie), один з архітекторів DNS, назвав його прихистком для злочинців і руйнівником безпеки в інтернеті, а минулого літа організація інтернет-провайдерів Великобританії через це нагородила Mozilla титулом "злодій року".