.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.189.170.17
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: .EU став безпечнішим; в Китай ніхто не їде; відстрочка "доменного брекзіту"; б'юті-домени змінили власника; $1,7 млн за найнебезпечніший домен...

DomainPulse.com
Штучний інтелект проти шкідливих реєстрацій
Більше 60 тис. зловмисних реєстрацій в домені .EU розпізнала APEWS (вдосконалена система запобігання та раннього попередження), створена в грудні 2019 року реєстром домену компанією EURID.

Система APEWS, використовуючи алгоритми штучного інтелекту, визначає імена, зареєстровані в зловмисних цілях, і автоматично припиняє реєстрацію, перш ніж вони зможуть завдати якої-небудь шкоди, - інформує EURID. На її створення знадобилося більше чотирьох років.

У 75% випадків, коли система позначала доменне ім'я як шкідливе, її прогноз підтверджувався сторонніми індикаторами зловживань.

Всього в домені .EU 3,6 млн доменних імен.

DomainIncite.com
ICANN заборонила поїздки співробітників в Китай через коронавирус
ICANN заборонила своїм співробітникам поїздки на материковий Китай, включаючи Гонконг і Макао. Цей крок відповідає аналогічним заборонам на поїздки, що накладаються на персонал іншими багатонаціональними технологічними компаніями.

Найближчим часом у корпорації немає запланованих зустрічей в Китаї, найближча зустріч інтернет спільноти планується в Мексиці. За даними Європейського центру по контролю захворювань, в даний час в цій країні не зареєстровано жодного випадку захворювання.

На зборах ICANN зазвичай багато громадян Китаю, що може поставити ICANN в складне становище. Проте, в своїй заяві ICANN вказує, що початкові плани по проведенню зустрічі в Мексиці не переглядалися.

OnlineDomain.com
Британці зможуть користуватися європейськими доменами до кінця року
До кінця року британські реєстранти зможуть продовжувати використовувати імена в домені .EU, що їм належать, без будь-яких обмежень, однак потім все реєстрації будуть припинені, - інформує реєстр домену компанія EURID.

Цю інформацію реєстр поширив у зв'язку з офіційним виходом Великобританії зі складу Євросоюзу 31 січня. При цьому переговори між сторонами, в ході яких належить виробити і затвердити нові механізми економічного і правового співробітництва, триватимуть аж до 31 грудня.

Щоб не втратити доменне ім'я, реєстрантам до 31 грудня необхідно підтвердити свою приналежність до Європейського союзу. Для юридичних осіб це означає необхідність надати документи, що підтверджують реєстрацію компанії або організації в одній з країн ЄС. Фізичним особам потрібно підтвердити громадянство або постійне проживання в країні, що входить до Євросоюзу.

DomainIncite.com
L'Oreal відмовилася від своїх доменів
Реєстр .XYZ має намір протягом 2020 року відкрити реєстрації в доменах верхнього рівня .MAKEUP, .BEAUTY, .HAIR і .SKIN, які раніше належали французькій компанії L'Oreal, лідеру світового ринку парфумерії і косметики.

Раніше L'Oreal подала заявки на 12 нових загальних доменів верхнього рівня і була одним з найактивніших учасників цієї програми. Але застосування деяким зі своїх доменів компанія так і не знайшла і відмовилася від них. Домени .MAKEUP, .BEAUTY, .HAIR і .SKIN, на думку експертів, виглядають досить перспективними і при грамотному менеджменті можуть розраховувати на успіх.

krebsonsecurity.com
Продається "найнебезпечніший в світі домен"
Доменний інвестор Майк О'Коннор (Mike O'Connor) оголосив про те, що виставить на аукціон доменне ім'я corp.com, що належить йому, яке може стати причиною "доменних колізій" - плутанини, в результаті якої комп'ютери звертаються не до необхідних їм адрес у внутрішніх мережах, а на зовнішні ресурси в інтернеті.

Свого часу корпорацією Microsoft була розроблена служба каталогів Active Directory і в перших її версіях саме адреса corp служила для звернення до Active Directory.

Microsoft спробувала виправити ситуацію, випустивши кілька оновлень ПО і рекомендувала всім корпоративним користувачам перевести адресацію Active Directory за замовчуванням з corp на інший домен другого рівня, що належить компанії. Але поради дослухались далеко не всі, адже подібне переналаштування вимагає відключення всієї корпоративної мережі на досить тривалий час.

У минулому році компанія JAS Global Advisors провела восьмимісячне дослідження проблеми доменних колізій. Вона встановила, що за період спостереження до домену corp.com адресувалися понад 375 тисяч комп'ютерів під управлінням ОС Windows. Серед інформації, яка могла бути туди направлена - логіни і паролі, конфіденційні відомості, документи фінансової звітності та інші дані великої кількості найбільших компаній. А коли з дозволу власника домену співробітники JAS Global Advisors налаштували на corp.com прийом вхідної пошти, вони всього за годину отримали понад 12 мільйонів повідомлень, після чого терміново припинили експеримент.

Таким чином, якщо домен corp.com в результаті аукціону перейде до недобросовісних власникам, він стане максимально ефективним інструментом для здійснення найрізноманітніших кіберзлочинів.

О'Коннор - один з піонерів доменного інвестування. Він почав реєструвати доменні імена ще в 1994 році і зміг зібрати відмінну колекцію, що включає такі домени як bar.com, cafes.com, grill.com, place.com, pub.com і television.com.

За словами доменного інвестора, він продає домен, оскільки має намір відійти від справ і не хоче перекладати тягар відповідальності за corp.com на своїх дітей. Він висловив надію, що домен придбає корпорація Microsoft.

Раніше вона вже намагалася це зробити, але запропонувала суму в $20 тис., яку власник разцінив абсолютно недостатньою. О'Коннору також пропонували безоплатно передати домен Microsoft - як жест доброї волі. Але інвестор відхилив і цей варіант: за його словами, усі повинні відповідати за свої помилки, і Microsoft доведеться заплатити за свою. Майк О'Коннор наголошує, що не потребує грошей, однак ціна за corp.com, з якої стартує аукціон, становить $1,7 млн.