.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.129.211.87
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




78 конференція корпорації ICANN

/ 21-26 жовтня в німецькому місті Гамбурзі відбулася 78 конференція корпорації ICANN. Конференція збіглася з 25-річним ювілеєм ICANN. Заснована в 1998 році, ICANN продовжує відігравати важливу роль у забезпеченні стабільності та безпеки Інтернету, координуючи систему доменних імен (DNS). Чітка місія ICANN забезпечують ефективне функціонування DNS, стабільну основу для глобальних інтернет-платформ і послуг.

«У цю річницю ми не просто згадуємо наші значні досягнення за останні 25 років», — сказала Саллі Костертон, тимчасовий президент і генеральний директор ICANN на відкритті конференції. «Це також можливість зазирнути в майбутнє та відновити наше зобов’язання щодо забезпечення безпечного, стабільного та єдиного глобального Інтернету. Наша спільна робота тут цього тижня наблизить нас до досягнення нашої місії».

Близько двох тисяч учасників зібралися в місті Гамбург та онлайн. У рамках конференції пройшло понад 220 сесій, присвячених ключовим проєктам та ініціатив ICANN, включаючи універсальне прийняття, інтернаціоналізовані доменні імена (IDN) та наступний раунд нових загальних доменів верхнього рівня. Також була представлена грантова програма ICANN, метою якої є підтримка проєктів, які направлені на забезпечення стабільної та захищеної роботи системи унікальних ідентифікаторів Інтернету.

Представники компанії "Хостмайстер" Дмитро Кохманюк та Світлана Ткаченко також відвідали конференцію.

/ Світлана Ткаченко взяла участь у сесії "ccNSO News". В ході сесії представники реєстрів ccTLD поділилися актуальними новинами своїх організацій, представили останні технічні та маркетингові розробки.

Значний резонанс серед аудиторії викликав виступ Світлани Ткаченко "Три складові стійкості .UA". Вона розповіла про історію, складності та виклики, які довелося долати реєстру домену .UA з початку повномасштабної війни. Незважаючи на безперервні обстріли, бомбардування та відключення електроенергії, реєстр продовжував працювати, розуміючи важливість підтримки користувачів та працездатності доменних імен.

Світлана також розповіла про нові ініціативи (відновлення доменів та українські назви публічних доменів), які продемонстрували прагнення реєстру підтримувати своїх користувачів і ширшу спільноту навіть у найважчі часи. На завершення вона наголосила на силі та стійкості людей, які стоять за системою DNS, необхідності адаптації під час кризи на значенні ccTLD як символу національної ідентичності та довіри.

/ Міжнародна конференція - це також добра нагода зустрітися з друзями і партнерами, які підтримують та допомагають нашій країні. А також можливість поспілкуватися з закордонними реєстраторами домену .UA, поділитись враженнями, обговорити плани щодо вдосконалення робочих процесів та перспектив розвитку домену .UA.

01.11.2023