.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.224.63.87
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Реєстр домену .UA компанія “Хостмайстер” анонсує акцію “KYIV.UA - додай української” для розвитку україномовних доменів

/ Під час конференції UADOM, що відбулася наприкінці минулого року, однією із тем стало обговорення «дерусифікації» домену .UA, пріоритетний розвиток публічних доменів на основі української транслітерації. Згодом було створено робочу групу для координації зусиль Реєстру домену .UA, адміністраторів географічних доменів та реєстраторів щодо стимулювання розвитку україномовних доменів.

Результатом цієї співпраці стало узагальнення досвіду та пропозиції щодо популяризації доменів.

Важливо підкреслити, що заплановані маркетингові акції не мають на меті введення будь-яких обмежень на використання вже існуючих доменів з іменами в російській транслітерації. Натомість головна мета ініціативи – надати українським реєстрантам додаткові можливості та вибір.

Як Реєстр домену .UA ми дуже раді бути частиною цієї спільної роботи з популяризації україномовних доменів. Ми прагнемо розширити можливості компаній, організацій і окремих осіб краще представляти свою українську ідентичність і культуру в Інтернеті.

В рамках акції реєстратори готують різноманітні рекламні заходи для заохочення використання доменів в українській транслітерації. Очікується, що наші спільні зусилля підвищать видимість і використання цих доменів в українській онлайн-спільноті.

Запрошуємо всіх учасників доменного ринку України приєднатися до спільної справи та сприяти зростанню та впізнаваності україномовних доменів у цифровому просторі.

Акція "KYIV.UA - додай української" триватиме з 1 серпня до 30 вересня 2023.

Більше інформації про акцію на сайті https://tviy.kyiv.ua

01.08.2023