.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.143.4.181
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




DDOS атака на gov.ua

/ Київ, 16 лютого, "Хостмайстер"

Увечері 15 лютого на систему доменних імен (DNS) домену gov.ua було здійснено DDOS-атаку. Атака почалася 15 лютого о 20:21 і тривала понад п'ять годин. Її потужність перевищувала 150 Gbps. Джерелом атаки були як зарубіжні, так і українські IP-адреси. Фахівці реєстру домену .UA компанії "Хостмайстер" ввели в роботу резервні сервери, що дозволило підтримати працездатність доменної системи.

Під час атаки фіксувалося також підвищене навантаження на DNS-серверах, які забезпечують роботу доменів com.ua та org.ua.

На даний момент система доменних імен працює стабільно, фахівці компанії "Хостмайстер" моніторять ситуацію.

За інформацією Держслужби спецзв'язку та захисту інформації, 15 лютого також було здійснено DDOS-атаки на деякі державні ресурси, розміщені у домені gov.ua.

DDOS (Distributed Denial of Service, розподілена атака типу "відмова в обслуговуванні") - організація великої кількості запитів до сервера, що перевищує можливості сервера або відповідного інтернет-каналу, з метою зробити ресурси недоступними для користувачів.

Публічний домен gov.ua призначений для розміщення сайтів органів державної влади України. На даний момент у домені налічується 4,7 тис. доменних імен.

16.02.2022