.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.135.246.193
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




П'ята зустріч "Майстерні": безпека в IPv6

В Міжнародний день захищеного Інтернет (Safer Internet Day) 7 лютого, тематика безпеки стала ключовою на п'ятій зустрічі "Майстерні IPv6", що організована компанією "Хостмайстер". IPv6 (шоста версія Інтернет-протоколу) змусить переглянути баланс між приватністю та безпекою, вважає директор компанії NetAssist Максим Тульєв, чия доповідь викликала найбільш гостру дискусію. Сьогодні навіть недосвідчений користувач може "сховатися" від мережевих загроз шляхом встановлення у своїй квартирі недорогого Wi-Fi-роутера. Проте в IPv6 - це не допоможе. Користувачеві доведеться дати доступ провайдеру до свого домашнього комп'ютера, вважає Максим.

Між тим, IPv6 поступово проникає в телекомунікаційні мережі України. Відповідною статистикою з учасниками "Майстерні" поділився технічний адміністратор "Української мережі обміну трафіком" (UA-IX) Сергій Поліщук. На одному з графіків він відмітив різкий сплеск, який відбувся на початку лютого і був зумовлений включенням IPv6 компанією VEGA. Можливо, компанія готувалася до "Майстерні": на заході представник оператора мав намір виступити з доповіддю про IPv6 у магістральній мережі, але за станом здоров'я не зміг цього зробити.

Великий інтерес присутніх викликало IPv6-обладнання, надане компанією D-Link - технічного спонсора заходу. Ця компанія активно підтримує World IPv6 Launch (світовий запуск IPv6 на постійній основі, намічений на 6 червня) і не побоялася предствити своє IPv6-обладнання українським спеціалістам. Під час "Майстерні" інженери D-Link розгорнули для тестування чотири Wi-Fi мережі; дві з них - з повноцінною підтримкою IPv6.

Під час заходу відбувся розіграш чотирьох пристроїв RIPE Atlas серед бажаючих встановити такий датчик на своїй мережі. Перемогли представники Чернівців, Одеси, Львова та Ужгорода. Про програму RIPE Atlas йшлося в презентації Світлани Ткаченко.

07.02.2012