.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.141.100.120
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




World IPv6 day в домені .UA

День 8 червня 2011 року, швидше за все, нічим особливим не запам'ятається більшості користувачів Інтернет, але для багатьох фахівців залишиться серйозною віхою. Адже це – Всесвітній день IPv6, задуманий ISOC та підтриманий значною кількістю сервіс-і контент-провайдерів та інших Інтернет-компаній світу.

Сенс World IPv6 Day у тому, що він є глобальним випробувальним запуском IPv6. Крім дослідницьких даних про реальну IPv6-активність у Мережі та "вузьких місцях" при використанні паралельно двох протоколів адресації, грандіозна технічна акція націлена на те, щоб мотивувати до впровадження та використання IPv6 гравців з усіх рівнів галузі - софтверні компанії, провайдерів, постачальників обладнання, авторів контенту. Це необхідно, щоб, коли закінчаться залишки адресних резервів у просторі IPv4, все сервіси Інтернет працювали як слід.

Крім того, Всесвітній день IPv6 – унікальний полігон для відпрацювання синхронної спільної дослідницької та творчої діяльності різнопланових компаній галузі у всьому світі. Оскільки подолати можливі проблеми нестабільності доступу, зв'язності, вирішити завдання масштабованості на глобальному полі можна лише спільно.

Українська Інтернет-спільнота не залишилася осторонь руху до IPv6 і від підготовки до World IPv6 Day, зокрема. Наприклад, ще в ході 1-ї зустрічі "Майстерні IPv6", створеної ТОВ "Хостмайстер", фахівці близько десятка вітчизняних компаній уже ділилися з колегами досвідом запровадження нового адресного протоколу.

ТОВ "Хостмайстер" під час підготовки до World IPv6 Day (у якому також приймає участь) повідомило про те, що зроблено з урахуванням майбутніх технологічних змін у домені .UA.

Whois-сервер доменів .UA whois.ua приймає запити щодо обох протоколів: і по IPv6 та по IPv4. При видачі результату відображається також ip-адреса, якого надійшов запит. Крім того, окремо введено в дію whois-сервер, працюючий тільки по IPv6, - v6.whois.ua.

Для доменів .ua, com.ua, kiev.ua створено можливість зареєструвати хости з IPv6-адресами (вони включаються до файлу зони і відображаються в whois в списку glue-записів). На сьогодні в домені .ua вже є кілька IPv6 name-серверів для приватних доменів (шість власне в .ua та чотири - в com.ua).

Результати World IPv6 Day, зрозуміло, будуть піддані всебічному аналізу як на рівні великих Інтернет-організацій, так і в регіональних масштабах, та у межах окремих фірм. Компанія "Хостмайстер" пропонує колегам розповісти про хід впровадження IPv6 та про враження від Всесвітнього дня IPv6 на наступному зустрічі "Майстерні IPv6", запланованій на початок липня.

08.06.2011