.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.144.36.141
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Домену .UA - 14 років.

2 грудня 2006 року українському домену виповнилося 14 років. Компанія "Хостмайстер" - адміністратор домену .UA - щиро вітає усіх користувачів українського сегменту всесвітньої мережі з річницею існування домену.

У зв'язку з цією подією - 14 річницею існування домену .UA, хотілося б нагадати про основні віхи розвитку українського Інтернету.

Жовтень-листопад 1991 року - українськими фахівцями розпочаті перемови з Internet Assigned Numbers Authority (IANA) щодо делегування домену першого рівня коду країни - UA. Англійське найменування: .UA country code Top Level Domain (.UA ccTLD).

Грудень 1992 року - Джонатан Постел (IANA) делегує домен першого рівня коду країни .UA. Моделлю розвитку домену була обрана трирівнева схема, в якій приватні домени делегуються лише в публічних доменах другого рівня. Тоді ж було створено 27 географічних доменів за назвами областей України.

В період з 1995 по 1999 роки були делеговані "цільові" публічні домени другого рівня COM.UA, GOV.UA, EDU.UA, ORG.UA, NET.UA, для комерційних, урядових, освітніх, громадських організацій та Інтернет сервіс-провайдерів.

21 лютого 2001 - створено компанію ТОВ «Хостмайстер». 15 вересня 2001 року адміністратори .UA ccTLD Дмитро Кохманюк, Ігор Свиридов та компанія "Хостмайстер" після обговорення з Інтернет-спільнотою ввели в дію нові Правила домену .UA, за якими ведеться робота вже протягом п'яти років. З цього часу в Україні діє комбінована схема - для реєстрації доменних імен використовуються і другий, і третій рівні.

Останній рік ознаменувався стрімким розвитком домену .UA. В червні цього року кількість зареєстрованих доменів в домені COM.UA досягла - 50 000, а вже в листопаді їх кількість дорівнювала 60 000.

Липень 2006 року - в домені .UA було делеговано 200 000 - ий домен третього рівня. Жовтень 2006 року - 50 000 доменів в домені KIEV.UA. На початку листопада - 20 000 доменів було зареєстровано в одному з найпопулярніших доменів ORG.UA. Найбільшою популярністю цей домен користується серед політичних партій, громадських та благодійних організацій.

На даний момент 3131 власник товарних знаків скористалися можливістю заявити про себе у мережі Інтернет, зареєструвавши відповідне приватне доменне ім'я в домені .UA. Серед них 19 % товарних знаків належить приватним особам, решта 81% належать юридичним особам. На географічних та цільових доменах в домені .UA зупинили свій вибір 231 018 користувачів.

На сьогодні, найбільш активно серед цільових доменів розвиваються COM.UA, ORG.UA та NET.UA. Лідерами серед географічних доменів є - KIEV.UA, DNEPROPETROVSK.UA, DP.UA та OD.UA. Очікується, що цього року приріст зареєстрованих доменів складе 40% порівняно з минулим роком. Такий стрімкий розвиток доменної системи демонструє позитивні тенденції розвитку ринку Інтернет послуг. А також дає надію на те, що для українських користувачів мережі Інтернет домен .UA залишається найкращим вибором для означення своєї приналежності до України. Адміністратор домену .UA компанія "Хостмайстер" та Адміністратори публічних доменів в домені .UA, працюючи для українських користувачів мережі Інтернет, сподіваються на тісну та плідну співпрацю з ними.

Домен .UA - 14 років безперервної роботи!

Прес-служба
ТОВ "Хостмайстер"
тел.(044) 451-7456
Email: [email protected]

05.12.2006