.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.220.64.128
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: 3 млрд Трембіти; новый контракт .NET; Швеція забороняє Google Analytics.

Міністерство цифрової трансформації
Трембіта: 3 млрд транзакцій
За три з половиною роки існування системи обміну даними між держреєстрами “Трембіта” в ній було зроблено 3 млрд. транзакцій, - повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації.

До системи долучився 201 орган державної влади та місцевого самоврядування. Також підключено 83 електронні інформаційні ресурси і побудовано понад 300 електронних взаємодій між реєстрами.

Трембіта розроблена на базі естонської платформи обміну даними X-ROAD в межах проєкту міжнародної технічної допомоги EGOV4Ukraine. Наразі вона активно розвивається за підтримки Європейського Союзу в межах проєктів EU4DigitalUA та DT4UA, які реалізує Академія електронного управління.

DomainWire
Новий контракт домену .NET дозволяє 10% щорічне подорожчання
Корпорація ICANN переуклала контракт щодо обслуговування домену .NET з компанією Verisign. Угоду було продовжено до 30 червня 2029 року.

Відповідно до контракту Verisign отримала можливість щорічно підвищувати оптову вартість доменних імен на 10%. Поточна оптова ціна становить $9,92, і нова угода дає Verisign право підвищити ціни на ці домени до $19,31 в кінці шестирічного терміну.

Mezha Media
Швеція забороняє великим компаніям використовувати Google Analytics
Шведське Агентство із захисту персональних даних (IMY) наказало чотирьом великим компаніям припинити використання сервісу Google Analytics, оскільки його застосування тягне за собою передавання даних користувачів у США.

Рішення IMY було ухвалено після розгляду скарги, поданої австрійською організацією із захисту персональних даних NOYB (None Of Your Business), яка назвала використання Google Analytics порушенням Загального регламенту із захисту даних ЄС (GDPR). Відповідно до GDPR передача даних в інші країни допускається тільки за умови, що вони забезпечують рівень захисту конфіденційності, рівний рівню захисту в ЄС.

Телекомунікаційний гігант Tele2 вже припинив використання Google Analytics. IMY вимагає, щоб інші компанії також припинили використання цього інструменту. Усі чотири компанії обґрунтовували свої рішення щодо передачі персональних даних через Google Analytics стандартними договірними положеннями.