.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 52.90.131.200
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: альтернативна боротьба з фішингом; штучний інтелект, блокчейн та чат-боти на службі у реєстраторів.

«Інтернет свобода»
ІнАУ пропонує альтернативний спосіб боротьби з фішингом
Інтернет-асоціація України вважає, що система фільтрації трафіку суперечить законодавству та запропонувала альтернативний механізм відстеження фішингових доменів.

Запропонована система передбачає, що провайдери отримуватимуть перелік фішингових доменів та самостійно використовуватимуть механізми блокування для сайтів, які визнали шахрайськими. Якщо провайдер вважає домен не фішинговим, він має повідомити про це відповідний держорган.

Представники ІнАУ наголошують, що у разі неврахування їх зауважень, асоціація підтримає судові позови проти системи автоматичної фільтрації.

DomainWire
Штучний інтелект шукає доменні імена
Реєстратори доменних імен активно інтегрують штучний інтелект у системи підбору доменних імен. Реєстратор доменів Porkbun нещодавно додав ChatGPT, а компанія OneWord.domains запропонувала своїм клієнтам сервіс DomainsGPT.

Ці системи дозволяють задати запит і отримати перелік доступних доменів за наданим сервісу описом того, який домен потрібен користувачу. Найважливіша зміна полягає в тому, що сервіс пропонує користувачам ввести не тільки ключове слово, але й опис того, що ви шукаєте. Це може стати новою тенденцією в пошуку доменів — запитувати більше, ніж просто ключове слово при формуванні пошуку.

Результат роботи цих сервісів показує, що ми можемо очікувати, що масове використання штучного інтелекту змінить пошук доменів, яким ми його знаємо на сьогоднішній день.

DomainWire
Verisign отримує патенти на блокчейн і реєстрацію через чат-бот
Компанія Verisign отримала відразу три нові патенти. Перший стосується пропозиції та реєстрації доменних імен через чат-бот. Другий описує використання технології блокчейн. Обидва ці патенти є розвитком технологій, на які компанія отримала патенти в минулому році.

Ще один патент стосується систем, пристроїв і методів генерації доменного імені за допомогою інтерфейсу користувача.