.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.224.44.108
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: свобода інтернету; хроніка кібервійни; стан доменного ринку.

«Інтернет свобода»
Україна у рейтингу свободи інтернету
Україна посіла 59 позицію в рейтингу свободи інтернету, - інформує правозахисна організація Freedom House.

Проблемними моментами автори звіту назвали порушення інфраструктури інтернету під час повномасштабного вторгнення російських військ, підключення українців до російських провайдерів та обмеження щодо доступу до контенту, які використовуються в Росії. Автори звіту пригадали й колишні проблеми українського інтернету, серед яких – блокування ряду онлайн-ресурсів, в тому числі російських.

Polskie radio
Хроніка кібервійни
Українська редакція Polskie radio у постійній рубриці “Кібербезпека” зібрала безліч матеріалів, присвячених війні у віртуальному просторі. Це статті та радіопередачі різних жанрів: новини, інтерв'ю, опитування, але разом вони становлять хроніку цієї кібервійни.

У жовтні Polskie radio взяло участь у міжнародній акції “Місяць кібербезпеки” та підготувало одразу кілька матеріалів, які висвітлюють ці проблеми з різних точок зору. Тут і інтерв'ю з українським експертом Костянтином Корсуном, і думка польського фахівця Станіслава Жаріна, і результати опитувань та багато іншого.

DomainNameWire
Складний рік для акцій доменного ринку
З початку року акції компаній доменного ринку демонструють суттєве зниження. Так, акції NameSilo впали на 6%, CentralNic - на 7%, GoDaddy - на 12%, Tucows - на 46%, Clarivate - на 61%.

Цінні папери Verisign знизилися на 29%, незважаючи на зростання доходу, пов'язане з 7% повіщенням вартості доменних імен в домені .com.

Проте, більшість акцій доменної галузі виглядають краще за цінні папери технологічних компаній: індекс біржі NASDAQ з початку року знизився на 32%.