.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.117.183.150
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: скорочення в .COM; голова ITU; фішинг у нових доменах.

DomainNameWireIncite
Скорочення в домені .COM
За останній квартал загальна кількість реєстрацій у домені .COM зменшилася до 160,9 млн. Згідно з даними компанії Verisign, за підсумками другого кварталу у домені налічувалося 161,1 млн імен.

Популярність домену .NET залишається незмінною протягом кварталу – в ньому зареєстровано 13,2 млн доменних імен.

DomainIncite
Фішинг: 3 тис запитів у нових доменах.
Компанія Identity Digital, що керує понад трьома сотнями нових доменів верхнього рівня, у другому кварталі поточного року отримала 3 тис. запитів щодо зловживань у 3,8 тис. доменних іменах.

Як інформує компанія, 93% запитів стосувалися фішингу. Скарги склали 0,024% від загальної кількості реєстрацій.

Identity Digital призупинила 746 реєстрацій. Більшість випадків було вирішено третіми сторонами, такими як реєстратор, хостинг-провайдер або реєстрант. Лише в 11% випадків щодо скарг не було вжито якихось заходів.

У звіті також називається кількість запитів на оприлюднення приватних даних Whois: 18 запитів щодо 44 реєстрацій було відкинуто через неповноту, 23 отримали відмову, і лише три призвели до того, що дані були передані заявникам.

Лише два запити стосувалися інтелектуальної власності. Найчастіше даними Whois цікавилися люди, які намагалися купити відповідний домен.

DomainIncite
Представниця США очолила ITU
Міжнародна спілка електрозв'язку (International Telecommunication Union, ITU) обрала Дорін Богдан-Мартін генеральним секретарем.

За даними ITU, Дорін Богдан-Мартін набрала 139 голосів із 172, хоча для перемоги їй були потрібні лише 83. Рашид Ісмаїлов з Російської Федерації, її єдиний конкурент, отримав 25 голосів.

Декілька тижнів тому генеральний директор ICANN Йоран Марбі висловився проти позиції, що обстоює Рашид Ісмаїлов, згідно з якою повноваження таких організацій, як ICANN та регіональні Інтернет-реєстри, повинні увійти у структуру ITU. На думку Марбі, це може призвести до знищення мультистейкхолдерної моделі, яка є основою ICANN.