.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.128.78.41
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: рекордний TLDCON; карантин до кінця року; в .COM з'явиться підтримка правовласників; "піратський" домен пішов з молотка; пандемічне зростання триває...

cctld.ru
Онлайновий TLDCON встановив рекорд відвідуваності
13-а міжнародна конференція TLDCON, яка вперше пройшла виключно в онлайн-форматі, зібрала рекордну кількість учасників - 265 представників з 30 країн. Традиційно в дводенному заході беруть участь реєстратори та реєстри Центральної, Східної Європи та країн СНД.

Шість секцій конференції були присвячені таким темам, як інтернаціоналізовані доменні імена, регулювання інтернету, кібербезпека, аналітичні дослідження і вирішення доменних спорів.

DomainIncite.com
ICANN відклала особисті зустрічі до 2021 року
У зв'язку з пандемією, що триває у світі, ICANN вирішила до кінця року проводити зустрічі тільки в дистанційному форматі, скасувавши усі ділові поїздки та міжсесійні зустрічі. Це також означає, що співробітники корпорації будуть продовжувати працювати з дому аж до січня.

"Здоров'я та безпека нашої спільноти і співробітників завжди є нашою головною турботою, і ми вважаємо, що нерозумно подорожувати або заохочувати зібрання, по меншій мірі, до кінця 2020 року. Безперервний і довгостроковий вплив COVID-19 на здоров'я членів нашої спільноти і персоналу - це ризик, на який ми не можемо піти. Крім того, туристичний ландшафт ще не стабілізувався, що робить будь-яку подорож складною і ризикованою", - йдеться в заяві корпорації.

Це рішення не вплине на плани проведення відкритих заходів. Так, жовтнева відкрита зустріч ще кілька місяців тому була перенесена з Гамбурга в Zoom.

DomainIncite.com
У домені .COM з'явиться підтримка Trademark Clearinghouse
Депозитарій Trademark Clearinghouse (TMCH) оголосив про впровадження підтримки товарних марок і знаків в домені .COM.

Сервіс являє собою базу даних, куди правовласники можуть включити найменування своїх зареєстрованих торгових марок і товарних знаків.

Сервіс відстежує реєстрацію доменних імен, що використовують ці назви, і повідомляє правовласників про порушення їхніх прав. TMCH був створений під егідою ICANN на старті першого етапу програми нових загальних доменів верхнього рівня як відповідь на звернення правовласників. Останні побоювалися, що велика кількість нових доменів відкриє можливості для безконтрольної реєстрації доменів, що порушують їх права. При цьому сервіс не підконтрольний ICANN, а управляється однією з провідних світових консалтингових компаній Deloitte.

До недавнього часу TMCH здійснював моніторинг лише в нових доменах. Віднині ж його послуги поширяться і на реєстрації в загальному домені верхнього рівня .COM. Таким чином, TMCH стає повноцінним - і вельми серйозним - конкурентом аналогічних існуючих комерційних сервісів, найвідомішим з яких, можливо, є Mark Monitor. При цьому послуги Trademark Clearinghouse залишаються безкоштовними для компаній, що зареєстрували в ньому найменування своїх торгових марок. Додаткова плата буде стягуватися лише в тому випадку, якщо правовласник побажає відслідковувати не тільки реєстрації, що використовують власне назви його торгових марок, але й різні варіації цих найменувань.

OnlineDomain.com
Домен PirateBay.org продали за 50 тисяч доларів
Домен PirateBay.org був проданий за $50 тис. на аукціоні доменних імен, реєстрація яких не була продовжена колишніми власниками, на майданчику DropCatch. Це одна з найбільших угод в домені .ORG, що відбулися в цьому році.

Домен був зареєстрований шведською "лабораторією ідей" Piratbyrån в 2004 році і став другим, створеним ідеологами "Піратської бухти" безпосередньо слідом за знаменитим ThePirateBay.org. Він довгий час служив "домом" для найбільшого і найпопулярнішого в світі торрент-трекера - сайту, відвідувачі якого безкоштовно скачують і завантажують, використовуючи протокол BitTorrent, фільми, музичні твори, комп'ютерні програми, телешоу і книги, більшість з яких захищені авторським правом.

Згідно з даними Internet Archive Wayback Machine, PirateBay.org не використовувався протягом багатьох років. Наприкінці 2015 року він був заблокований ICANN в очікуванні верифікації електронної пошти.

Причини, з яких колишні власники не захотіли або не змогли продовжити реєстрацію домену PirateBay.org, невідомі. Але браку бажаючих стати його новими господарями не було. Варто відзначити, що хоча піратство і є протизаконним, саме по собі володіння "піратським" доменом ніяких законів не порушує. Що стосується причин, що спонукають інвесторів пропонувати за це доменне ім'я великі суми, то найголовнішою, очевидно, є прагнення монетизувати трафік, адже "флагманський" домен ThePirateBay.org все ще залишається основним джерелом безоплатного контенту.

OnlineDomain.com
У португальському домені зберігається "пандемічне" зростання
У серпні поточного року в португальському домені .PT було зареєстровано 6843 нових імені - на 35% більше, ніж у серпні 2019.

Реєстр домену асоціація DNS.PT вважає, що причиною зростання є обмеження, пов'язані з пандемією.

Карантинні обмеження, викликані пандемією коронавирусу COVID-19, стимулювали малий і середній бізнес активніше переводити свою діяльність в інтернет, що спричинило за собою відчутне зростання нових реєстрацій доменних імен, - вважають в асоціації. І це зростання триває, незважаючи на те, що жорсткі обмеження були частково скасовані.

За словами представників DNS.PT, найбільш активно доменні імена реєструють компанії, що надають послуги кейтерінгу, фітнес-студії, фірми, що надають допомогу по веденню домашнього господарства, та "проекти соціальної солідарності".