.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.118.184.237
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




"Хостмайстер" та ICANN провели онлайн-зустріч з українськими реєстраторами

/ Реєстр домену верхнього рівня .UA компанія "Хостмайстер" та міжнародна корпорація ICANN провели дводенну зустріч-тренінг з українськими реєстраторами. Учасники обговорили проблеми, з якими найчастіше стикаються реєстратори і перспективи розвитку доменного ринку.

У перший день зустрічі найбільший інтерес учасників викликала тема використання в домені .UA для розв'язання доменних спорів позасудової процедури, заснованої на UDRP (в домені .UA процедура отримала назву UA-DRP). До теперішнього моменту арбітри Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO) розглянули 44 позови за процедурою UA-DRP. Фахівці компанії "Хостмайстер" ознайомили учасників з можливостями, які надає реєстраторам і реєстрантам процедура UA-DRP у відстоюванні власних інтересів.

Арбітр WIPO, партнер юркомпанії Arzinger Катерина Олійник поділилася своїм досвідом і розповіла, на які аспекти справи звертає увагу арбітр в рамках процедури UA-DRP і як уникнути помилок при підготовці відповідей.

Під час другого дня зустрічі менеджер ICANN по взаємодії із зацікавленими сторонами в Східній Європі і Центральній Азії Михайло Анісімов розповів про перспективи чергового раунду нових доменів. На його думку, в раунді буде багато заявок на регіональні домени і домени на національних мовах. У попередньому раунді були делеговані більше тисячі доменів верхнього рівня, але лише сім з них - для заявників зі східноєвропейського регіону. Це такі домени, як .ДЕТИ, .МОСКВА, .TATAR тощо., Усі заявки надійшли з Росії. На думку Михайла, в новому раунді буде більше заявок з нашого регіону, причому інтерес до раунду проявляють і українські компанії.

Жваву дискусію викликала презентація старшого менеджера ICANN Зухри Саліджанової, в якій вона повідомила про роботу з реєстраторами, організовану корпорацією. Зухра докладно розповіла про статистику скарг, які надходять в ICANN, як корпорація реагує на ці скарги і з якими проблемами найчастіше стикаються реєстратори.

Найбільш часто українських реєстраторів цікавили питання, пов'язані з неузгодженістю вітчизняного законодавства і судових рішень з тими нормами, які використовують міжнародні організації такі як ICANN або WIPO.

У зустрічі взяли участь понад тридцять представників українських реєстраторів, у тому числі й акредитовані в ICANN. Учасники заходу запропонували зробити такі зустрічі регулярними і проводити їх як в онлайн-форматі, так і в режимі особистої участі, як тільки це дозволить зробити епідеміологічна ситуація.

25.05.2021