.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.89.56.228
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Черкаси отримали домен, що відповідає транслітерації українського топоніму.

Адміністрація домена .UA делегувала адміністратору географічних доменів другого рівня CHERKASSY.UA і CK.UA -- NIC.CK.UA -- домен-синонім, що відображає транслітерацію українського топоніму "Черкаси" -- CHERKASY.UA. В ньому автоматично та безкоштовно реєструються усі доменні імена, які наразі зареєстровані в домені CHERKASSY.UA.

До закінчення строку реєстрації доменів реєстрант цих доменних імен зможе вирішити, в якому з них (або в обох) продовжувати реєстрацію. Надалі реєстрація доменних імен в домені CHERKASY.UA відбуватиметься відповідно до Правил домена CHERKASSY.UA (CK.UA).

Ця подія -- черговий крок на шляху появи в українському сегмені Інтернету нових географічних доменів на основі українського звучання топонімів. Так, у червні 2011 року у відповідь на запити Інтернет-спільноти Харькова було делеговано домену KHARKIV.UA, у серпні -- DNIPROPETROVSK.UA. На черзі ще низка доменів, зокрема -- KYIV.UA.

Першим доменом, зареєстрованим в CHERKASY.UA став домен RADA.CHERKASY.UA, на якому розміщено сайт Черкаської міської ради.

29.08.2011