.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.133.159.224
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Виповнилося 10 років з моменту створення ТОВ "Хостмайстер"

У лютому 2001 року група Інтернет-фахівців, які адмініструють домени першого рівня .UA та публічні домени *.UA зібралася, щоб створити єдину професійну структуру для виконання всіх необхідних робіт з адміністрування та супутнього технічного супроводу доменів.

Необхідність централізації була пов'язана з тим, що до цього моменту темпи зростання Інтернет-ринку та затребуваність пов'язаних із цим послуг різко зросли. Для підтримки доменної інфраструктури потрібно синхронізувати зусилля всіх тих, хто раніше вів цю роботу фактично на громадських засадах. З'явилася потреба у створенні чітких правил і процедур, якогось "ядра", де технічна та адміністративна діяльність здійснювалися в регулярному режимі. Так з'явилося ТОВ "Хостмайстер" - вузькоспеціалізована компанія, яка незабаром отримала державну реєстрацію. Першим директором "Хостмайстра" став Борис Мостовий.

Поява ТОВ "Хостмайстер" підштовхнула до завершення ще один ринковий процес - формування цілого класу підприємств-реєстраторів доменних імен. Перший договір з такою фірмою було підписано "Хостмайстром" у вересні 2001 року.

На даний момент у .UA, якому виповнилося вже 18 років, зареєстровано близько 540 тис. доменних імен, причому близько 10 тис. із них - кириличні (IDN). Компанією "Хостмайстер" впроваджена підтримка адресації IPv6, введено в дію локальний кореневий сервер DNS - "дзеркало" одного з 13-ти кореневих серверів ICANN, вжито попередні заходи щодо захисту персональних даних фізичних осіб – реєстрантів українських доменів.

У дні першого ювілею "Хостмайстра" не можна не згадати тих, хто стояв біля витоків компанії та кого вже немає з нами – Бориса Мостового, Олександра Єрьоменка, Максима Мазурка. Добрі друзі та чудові фахівці - вони залишили виразний слід в історії українського сегменту Інтернет та в серцях своїх колег.

Компанія "Хостмайстер" активно співпрацює з професійною спільнотою. Вона стала співорганізатором Першого Українського Форуму з управління Інтернет (IGF-UA), як генеральний спонсор взяла участь у VII Конгресі "Україна на шляху до інформаційного суспільства". Нещодавно ТОВ "Хостмайстер" набула статусу повноправного члена міжнародної організації CENTR, яка об'єднує переважно європейських адміністраторів ccTLD, та планує розширювати свою громадську діяльність як на батьківщині, так і на міжнародної арені. Директор ТОВ "Хостмайстер" Тетяна Долинська та адміністратор .UA Дмитро Кохманюк наголошують, що постійний обмін думками та досвідом з вітчизняними та зарубіжними колегами дає компанії нові імпульси до розвитку, приносить нові ідеї.

Компанія "Хостмайстер" вітає колег та друзів, які пройшли з нею цей шлях, та працює над тим, щоб наступне десятиліття було ще повнокровнішим і цікавішим.

23.02.2011