.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.233.219.31
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Остаточні підсумки актуалізації доменних імен у домені KIEV.UA

Адміністратор .UA ccTLD повідомляє, що процедура актуалізації інформації про доменні імена в домені KIEV.UA остаточно завершена. Актуалізація реєстраційної інформації стала необхідною після введення 15 березня 2007 року нових Правил домену KIEV.UA, покликаних покращувати якість обслуговування в домені та допомагати здійснювати реєстрацію, адміністрування та технічний супровід у відповідності до світових стандартів та вимог українського законодавства. Вирішення цих завдань вимагало обов'язкового проведення процедури актуалізації, оскільки в домені KIEV.UA значну кількість доменних імен було зареєстровано згідно із застарілими на цей час стандартами, які не дозволяли автоматизувати процеси реєстрації та делегування, а також наступного обслуговування цих доменних імен. Окрім того, частина доменів, зареєстрованих в KIEV.UA, через певні причини взагалі не використовується реєстрантами (втрата реєстраційної інформації, відсутність потреби), але діюча до цього часу практика зумовила безстрокову реєстрацію, не дозволяючи використовувати "мертві" домени.

Процедура актуалізації інформації про доменні імена в домені KIEV.UA проводилася з 15 березня 2007 року по 31 травня 2007 року включно і не потребувала додаткової оплати з боку реєстрантів та реєстраторів, оскільки повністю фінансувалася ТОВ "Хостмайстер". Усі реєстранти, які пройшли цю процедуру, отримали право передплаченої дії доменних імен строком на один рік. Окрім того, на домени 22489 реєстрантів, які актуалізували інформацію до 31 березня 2007 року, поширилася бонусна програма, яка подовжує час передплаченої дії на два додаткові місяці, а на домени 14637 реєстрантів - на один календарний місяць. Процес інформування зацікавлених осіб адміністратором .UA ccTLD здійснювався за допомогою найрізноманітніших інструментів - від регулярних адресних поштових розсилань та окремої сторінки на сайті ТОВ "Хостмайстер" з детальною інформацією до широкого висвітлення процедури в ЗМІ - як онлайнових, так і друкованих ("Комсомольська правда в Ураїні", "АіН", ProIt, Ліга та ін.).

Після закінчення процедури актуалізації на загальних засадах, не актуалізовані доменні імена було переведено в стан HOLD, за якого делегування призупиняється, але зберігається можливість відновлення доменних імен після актуалізації інформації через діючих реєстраторів.

З 01 серпня 2007 року почалось видалення записів про доменні імена, які не пройшли актуалізацію та не були запитані реєстрантами. Станом на 13 серпня 2007 року в домені KIEV.UA було актуалізовано інформацію про 51221 домени та скасовано делегування 17693 доменних імен. Рівень попиту на "мертві" доменні імена для нової реєстрації виявився досить високим. У перші ж дні було зареєстровано 926 доменних імен, делегування яких було скасовано у зв'язку з відсутністю потреби. Для реєстрації доменних імен в домені KIEV.UA після введення Правил необхідно звертатися до офіційних реєстраторів в Україні.

03.09.2007