.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.237.44.242
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




З 15 березня 2007 року вводяться у дію Правила домену KIEV.UA

З 15 березня 2007 року вводяться у дію Правила домену KIEV.UA.

У зв'язку з цим розпочинається процедура актуалізації реєстраційних даних для доменів типу "ім'я.kiev.ua".

Географічний публічний домен KIEV.UA було делеговано на початку 1993 року, З того часу в цьому домені зареєстровано біля 65 тисяч приватних доменів. Однак за 14 років вимоги до обслуговування доменів суттєво змінилися, і на сьогодні рівень сервісу, прийнятий для доменів з безоплатною реєстрацією, є абсолютно неприйнятним для географічного домену столиці європейської держави. Введення Правил домену KIEV.UA буде сприяти розвитку цього географічного домену, значно підвищить його престижність та дозволить забезпечити стандарти обслуговування світового рівня для доменів столичного регіону.

Головною метою актуалізації даних про домени є забезпечення умов обслуговування доменів, які дозволяють покращити якість сервісу у домені KIEV.UA та провадити реєстрацію, адміністрування та технічний супроводу у відповідності до світових стандартів та вимог українського законодавства.

Нові Правила значно ускладнюють сквотинг доменів і практично позбавляють українські домени привабливості для спамерів. Окрім того, для приватних доменів третього рівня, які пройшли актуалізацію, буде встановлено гарантований строк делегування домену, що дозволить значно скоротити в українському Інтернеті кількість "мертвих" доменів, тобто таких, які зареєстровані, але не використовуються.

Актуалізація приватних доменів третього рівня типу "ім'я.kiev.ua" проводиться з 15 березня 2007 до 31 травня 2007, фінансується адміністратором домену .UA ТОВ "Хостмайстер" і не потребує додаткової оплати з боку користувачів.

15.03.2007