.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.14.141.228
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: найпопулярніші сайти; подорожчання .EU; допомога держсайтам; TV від GoDaddy.

AIN
Онлайн-магазини стали популярнішими
У жовтні найпопулярнішими в Україні сайтами стали онлайн-магазини та маркетплейси, – інформує агентство Kantar.

Серед цих проектів лідером по числу відвідувань виявився маркетплейс Rozetka, який увійшов до трійки найпопулярніших сайтів. Іншими e-commerce-проектами, вподобаними українцями, стали Olx.ua (шосте місце рейтингу), Prom.ua (7), Epicentrk.ua (12), Hotline.ua (18та позиція в рейтингу), Bigl.ua (22) та Allo.ua (23).

На думку агентства, інтерес користувачів до інтернет-магазинів показує потребу пересічних українців у генераторах, акумуляторах та інших способах живлення.

OnlineDomains
.EU подорожчає
Реєстр доменів Євросоюзу .EU організація EURid з 1 січня 2023 року підвищить вартість доменних імен у доменах верхнього рівня .EU, .ЄЮ та .ευ для реєстраторів на 0,25 євро.

Поточна вартість реєстрації складає 4 євро за перший рік реєстрації та 3,75 при продовженні доменного імені.

Speka
Держспецзв’язку допомагає в пошуку вразливостей держсайтів
Держспецзв’язку повідомив про виявленні понад 2 тисяч вразливостей на офіційних сайтах українських державних структур. З початку року фахівці Держспецзв’язку перевірили на наявність вразливостей понад 310 ресурсів. При цьому вони змогли ідентифікувати 1784 вразливості. 16% з них мали високий рівень небезпеки (критичності), 63% були ідентифіковані як ті, що мають середній рівень критичності, біля 20% - це були вразливості з низьким рівнем критичності.

Після проведеного сканування фахівці надали рекомендації щодо їх усунення й перевірили, чи були ці вразливвості закриті. Більшість ситуацій виявилися позитивними - вразливості було усунуто, а для тих сайти, які не змогли закрити “дірки”, проводиться повторна консультація.

godaddy
GoDaddy став реєстром для домену .TV
Один із найбільших у світі реєстраторів компанія GoDaddy почала надавати послуги реєстру для домену .TV.

Домен .TV є географічним доменом верхнього рівня острівної держави Тувалу, однак частіше всього використовується для розміщення сайтів телекомпаній всього світу.

За інформацією GoDaddy, разом з новим реєстром домену отримаємо і нове маркетингове позиціонування, как онлайн-дім для творців контенту з усього світу.