.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.191.234.62
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: IGF-UA; RIPE85; безпека акаунту; блокування російських сертифікатів.

Український форум з управління Інтернетом
Український IGF відбудеться у листопаді
Український форум з управління Інтернетом (IGF-UA) пройде в онлайн-форматі з 23 по 25 листопада 2022, - інформує оргкомітет форуму.

Молодіжний форум відбудеться 23 листопада, а основна програма заходу розпочнеться 24 листопада.

Реєстрація на форум за посиланням.

ripe
За кілька днів почнеться RIPE85
За кілька днів, 24 жовтня розпочнеться зустріч учасників європейського інтернет ринку RIPE85. Захід пройде у столиці Сербії Белграді та триватиме до 28 жовтня.

Спільнота RIPE об'єднує постачальників послуг Інтернету, мережевих операторів та інших зацікавлених сторін. Зустрічі спільноти проходять двічі на рік та збирають кілька сотень фахівців.

Організатори заходу передбачили можливість віддаленої участі. Реєстрація доступна за посиланням: https://ripe85.ripe.net/attend/register/.

Держспецзв'язку
Убезпечити обліковий запис
У межах місяця кібербезпеки Держслужба спецзв'язку та захисту інформації України опублікувала рекомендації користувачам, пов'язані із захистом облікового запису Google.

Зокрема, щоб убезпечити себе від злому, ДССЗЗІ пропонує налаштувати двофакторну аутентифікацію, а також зазначити резервний номер телефону та адресу електронної пошти для відновлення у разі злому. Крім того, пропонується активувати функцію покращеного безпечного перегляду вебсайтів – вона дозволяє ефективніше захищатися від фішингу і шкідливого програмного забезпечення.

Kod.ru
Російський інтернет відокремлюється
Найбільш популярні браузери Google Chrome, Microsoft Edge та Safari можуть не відображати російські сайти, які використовують російські сертифікати безпеки.

Сертифікати безпеки підтверджують безпеку та достовірність сайту, крім того, вони забезпечують зашифроване з’єднання. Відсутність сертифікату не гарантує надійність сайту й не дозволяє браузеру встановити зашифроване з’єднання при обміні даними між сайтом та комп’ютером користувача.

Провідні світові сертифікаційні центри у березні поточного року перестали видавати сертифікати безпеки російським сайтам, в результаті чого в Росії почали видавати власні сертифікати. Але більшість браузерів перестали сприймати ці сертифікати. Роботу з ними гарантують тільки російські браузери "Яндекс Браузер" і "Атом".