.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.223.32.230
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: місяць кібербезпеки; мільйони .BR та .AU; $125 млн інвестицій у домени.

Держспецзв'язку
Місяць кібербезпеки
Протягом жовтня в Україні проводиться місяць кібербезпеки, інформує Держслужба спецзв'язку та захисту інформації України на своєму офіційному сайті.

Місяць кібербезпеки проводиться щорічно у багатьох країнах світу. Він включає низку заходів, призначених як для фахівців, так і для пересічних громадян.

Інформацію про заходи в рамках місяця кібербезпеки публікуватиме сайт Держспецзв'язку.

Крім того, держорган у своєму телеграм-каналі пропонує взяти участь у вікторині, яка присвячена обізнаності у питаннях кіберзахисту та власної безпеки у кіберпросторі.

DomainIncite
П'ять мільйонів .BR
П'яти мільйонів реєстрацій досяг бразильський національний домен верхнього рівня .BR. За даними національного реєстру NIC.BR, цей рубіж було пройдено приблизно 14 вересня.

Останній мільйон імен було делеговано за останні кілька років. Домен .BR досяг чотирьох мільйонів реєстрацій наприкінці березня 2019 року. А особливо активне зростання цей домен показав з початком пандемії.

В останньому огляді ринку доменних імен від Verisign домен .BR є шостим за величиною національним ccTLD-доменом.

DomainIncite
У домені .AU чотири мільйони імен.
Австралійський домен верхнього рівня .AU вперше пройшов межу у чотири мільйони зареєстрованих імен. За останній місяць цей домен додав майже 300 тис реєстрацій.

Більшість зареєстрованих імен – другого рівня. У вересні в австралійському домені завершився період пріоритетної реєстрації імен другого рівня для тих, хто має ім'я третього рівня в домені .COM.AU.

The Domain
Місткість вторинного доменного ринку $125 млн
Загальна вартість транзакцій для всіх доменів, виміряна сервісом Escrow.com, впала у другому кварталі до $125 млн, що менше, аніж показник у $130 млн у першому кварталі 2022 року.

Найбільше зростання продемонстрували доменні імена з шести символів – цей ріст становив з $774,45 в першому кварталі 2022 року до $6,9 тис у другому кварталі 2022 року. Середня ціна на доменні імена з п’яти символів зросла до $7 тис в другому кварталі 2022 року. В попередньому кварталі цей показник складав $6,2 тис.