.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.145.58.169
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: тиждень перед ICANN 75; CERT-UA під час війни; нові пропозиції «Дії», Amazon для українських стартапів

ICANN
Підготовка до ICANN 75
Шостого вересня розпочався підготовчий тиждень перед зустріччю ICANN 75. Тиждень пройде у віртуальному режимі.

Підготовчий тиждень — це ініціатива організації ICANN, яка об’єднує всі вебінари перед відкритими зборами. За допомогою цієї ініціативи планується підвищити обізнаність щодо тем пленарних засідань. Розклад підготовчого тижня опубліковано: https://75.schedule.icann.org/prep-week-schedule#/

Щорічні загальні збори ICANN 75 відбудуться в Куала-Лумпурі, Малайзія, у гібридному форматі, який передбачає як особисту, так і віддалену участь.

dou.ua
1123 кібератаки
За час війни відбулися сотні тисяч мережевих атак на державні інформаційні ресурси, - повідомив в інтерв'ю виданню dou.ua заступник голови Держспецзв’язку з питань цифрового розвитку Віктор Жора.

За його словами, державна команда CERT-UA зафіксувала 1600 великих кіберінцидентів, у тому числі 1123 кібератаки.

"Наш Security Operations Center фіксує мільйони підозрілих подій, які через механізми кореляції та більш глибоке дослідження можуть уже агрегуватись у кіберінциденти, що передаються для подальшого розслідування в урядову команду", - розповів Віктор Жора.

AIN
Нові послуги "Дії"
У мобільному додатку «Дія» стали доступні нові електронні документи.

Серед них - електронні пенсійне посвідчення та посвідка на проживання, англомовні документи, що спростять міжнародну інтеграцію «Дії», шеринг авто, сплата штрафів та автоматична реєстрація ТОВ. Ці документи спростять, наприклад, відкриття власного бізнесу чи ідентифікацію громадян України закордоном. Послуга шерингу авто означає можливість передати автомобіль в управління іншому водію.

LIGA
Мільйон для українських стартапів від Amazon
Хмарний сервіс компанії Amazon – проект Amazon Web Services виділить майже $1 млн українським стартапам. Ця допомога направлена на підтримку української ІТ-індустрії в часи війни. Загалом заплановано, що суму в $820 тис у вигляді кредитів на використання хмарних сервісів від Amazon отримають 52 стартапи, пов’язані з Україною. Окрім фінансової підтримки, планується й менторська –засновники проектів зможуть отримати консультації від представників Amazon.

Проект підтримки українських стартапів організовано у партнерстві із венчурним фондом Flyer One Ventures. Його фахівці обрали також 20 компаній, які отримають найбільшу нагороду. Одним із критеріїв відбору було отримання компанією більшої частини виторгу за межами Східної Європи, а іще те, що команда знаходиться в безпеці в Україні чи за її межами.