.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.218.61.16
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: .NET подорожчає; індекс інвестицій у домени; успіхи української ІТ-армії; 7 тис. ІТ-фахівців пішли в ЗСУ

Verisign
Домен .NET подорожчає
Оптова вартість доменних імен у домені верхнього рівня .NET подорожчає у лютому 2023 року на 10% до $9,92, - інформує реєстр домену компанія Verisign у звіті для інвесторів за підсумками другого кварталу поточного року.

Раніше Verisign інформувала про підвищення вартості імен в домені .COM на 7% у вересні поточного року.

За підсумками кварталу в доменах .COM і .NET було делеговано сумарно 174,3 млн. імен. Це на 2,2% більше у порівнянні з кінцем другого кварталу 2021 року, проте це на 0,35 млн менше, ніж попереднього кварталу.

VeriSign та її дочірні структури отримали дохід у розмірі $352 млн за другий квартал 2022 року. Це на 6,8% більше, ніж рік тому. Verisign повідомила про чистий прибуток у розмірі $167 млн та прибуток на акцію у розмірі $1,54 у другому кварталі 2022 року у порівнянні з чистим прибутком у $148 млн та прибутком на акцію у $1,31 за той самий квартал 2021 року.

Onlinedomain
Обсяг вторинного ринку доменів перевищив $130 млн.
Обсяг вторинного доменного ринку за підсумками першого кварталу 2022 року перевищив $130 млн. Таку оцінку опублікувала компанія Escrow.com у своєму квартальному звіті.

За даними компанії, рентабельність інвестицій у доменні імена зберегла високі показники з четвертого кварталу 2021 року. Тоді було зафіксовано рекордну кількість транзакцій. У порівнянні з першим кварталом 2021 року середня рентабельність інвестицій у першому кварталі цього року становить 38,89%.

У першому кварталі 2022 року найпопулярнішою категорією були транзакції для чотирьохбуквенних та чотирьохсимвольних доменних імен доменної зони .COM. Саме ці домени домінували у зростанні протягом кварталу. Середня ціна чотирьохбуквених .COM-доменів зросла з $7,5 тис до $12 тис в 1 кварталі 2022 року в порівнянні з четвертим кварталом року минулого. Аналогічним чином середня ціна чотирьохсимвольних .COM-доменів зросла з $7,2 тис до $11,2 тис.

Telegram-канал Міністерства цифрової трансформації
Українська ІТ-армія атакує
За п’ять місяців повномасштабної війни українська ІТ-армія успішно атакувала більш як 6 тис онлайн-сервісів загарбника, - повідомило Міністерство цифрової трансформації. Серед них – російські державні ресурси, сайти національних і регіональних ЗМІ та онлайн-телебачення, онлайн-магазинів, CRM-систем. Серед атакованих ресурсів були сайти Роскосмосу та ряду тендерних майданчиків, через які ускладнювалась робота російських пропагандистів та бізнесу. В результаті атаки на тендерний майданчик Росэлторг стався витік конфіденційних даних.
AIN
57 тис. ІТ-спеціалістів виїхали за кордон
Станом на червень за кордон виїхало від 50 000 до 57 000 ІТ-фахівців, ще приблизно 7 000 стали до лав ЗСУ. Такі дані було отримано під час дослідження “IT Research Resilience: Вплив війни на розвиток ІТ-індустрії України”, яке провів Львівський ІТ кластер.

Згідно з дослідженням, 73% опитаних зазначили, що після 24 лютого дохід залишився на тому ж рівні або зріс, а 89% опитаних фахівців зазначили, що віддають частину доходу на благодійність.