.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.226.166.214
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: цифрові навички українців, кібератаки на національний кіберпростір, шахрай гудбай; інтернет від Starlink...

AIN
Цифрова Україна в топ-10 країн світу
Україна за цифровими навичками опинилась в топ-10 країн світу, - йдеться у дослідженні освітньої платформи Coursera. Звіт став результатом аналізу трендів з перекваліфікації 100 млн. громадян більш як сотні країн світу.

Найбільш популярними масовими онлайн-курсами минулого року були курси у сфері технологій, бізнесу та наук про дані. По результатам дослідження було сформовано чотири категорії, до яких було віднесено країни-учасники рейтингу. В глобальному переліку Україна опинилась на 21 місця із 100 країн-учасників. В рейтингу країн по компетенціям у сфері технологій Україна зайняла 8 місце. Водночас в категорії навичок, що стосуються ведення бізнесу, Україна зайнята місце в категорії країн, громадяни яких відстають по цим компетенціям.

СБУ
Більше 800 критичних кібератак
Фахівці української Служби Безпеки попередили та нейтралізували більше 800 критичних кібератак за час проведення військових дій, - інформує СБУ. Це відбулося в результаті аналізу більш як 240 тисяч критичних подій інформаційної безпеки. Серед найпопулярніших видів атак були названі з'єднання з командно-контрольними серверами, втручання та несанкціонованої авторизації, а також експлуатація вразливостей.
НБУ
Поради щодо кібербезпеки від держорганів
Захист від кібершахраїв – основна мета проекту "Шахрай гудбай", який реалізує Національний банк України спільно з Кіберполіцією, Міністерством цифрової трансформації, іншими державними органами та громадськими організаціями.

В рамках проекту на спеціальній інтернет-сторінці зібрані корисні поради та рекомендації, якими можуть скористатися люди, які мають поверхневі уявлення про сучасні інформаційні технології. Проект охоплює такі теми: платіжна безпека, скімінг, телефонне шахрайство, безпечний онлайн-шопінг.

РБК Україна
Starlink отримала ліцензію
Компанія Starlink Ukraine отримала ліцензію оператора зв’язку. Це означає, що найближчим часом компанія зможе відкрити своє офіційне представництво в Україні та розширити свою діяльність. Завдяки обладнанню Starlink з перших тижнів війни українці змогли отримувати доступ до інтернету. Це було особливо важливо в регіонах поблизу лінії фронту та містах, які були звільнені від окупації.