.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.216.94.152
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: в Києві створили IT-батальйон; у Закарпатті будують ІТ-кластер…

Київська міська адміністрація
У столиці створено Центр захисту та моніторингу цифрових систем Києва
Мер столиці Віталій Кличко затвердив утворення Центру захисту та моніторингу цифрових систем Києва (відомий як IT-батальйон)

Керівник цифрової трансформації Києва (CDTO), заступник голови КМДА Петро Оленич, написав у своєму телеграм-каналі, що батальйон працює вже місяць "в режимі 24/7, пора формалізувати діяльність".

За його словами, батальйон щодня підтримує та захищає від кібератак життєво необхідні IT-сервіси Києва, організовує взаємодію критичних підприємств міста для стабільної роботи IT-сервісів, а також адаптує "Київ Цифровий" до умов воєнного часу. Крім того, центр координує роботу щодо цифрових систем, які будуть розміщені на хмарних сервісах за межами країни.

Закарпатська ОДА
Закарпаття будує національний ІТ-кластер
Створення національного IT-кластера в Закарпатській області ініціював минулого тижня голова Закарпатської ОДА Віктор Микита під час зустрічі із представниками IT-компаній.

За його словами, у рамках кластера "ми бронюємо айті-фахівців від призову на військову службу; надаємо локації для роботи та якісний сучасний Інтернет".

За даними обладміністрації, близько 35 тисяч фахівців ІТ-сфери вже переїхали до Закарпаття та ведуть свою діяльність у регіоні.