.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 44.210.240.31
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: Booking.com стане торговою маркою; GoDaddy проведе реорганізацію; брендових доменів стало менше...

DomainNameWire.com
Торгова марка для Booking.com
Верховний суд США визнав за компанією Booking.com право зареєструвати свою назву в якості торгової марки, поставивши крапку в восьмирічній суперечці компанії з Національним відомством Сполучених Штатів по патентах і товарних знаках (USPTO).

Відповідно до законодавства, опис товару чи послуги загальновживаними словниковими словами не може бути зареєстровано в якості торгової марки. Booking.com зі свого боку наполягає на тому, що її ім'я вже не є просто описом дії (booking - бронювати), а в поєднанні з найменуванням загального домену верхнього рівня перетворилося саме в торгову марку, і переважна більшість користувачів інтернету, заходячи на сайт, прекрасно розуміють, що знаходяться на сайті цілком конкретної компанії, а не якогось абстрактного ресурсу, що пропонує послуги бронювання.

Сторону компанії прийняли спочатку Окружний, а потім і Апеляційний суди США, в яких USPTO намагалося довести свою правоту. Рішення в жодному з випадків не було одноголосним. Судді, які були проти нього, відзначали, що реєстрація Booking.com в якості торгової марки створить небезпечний прецедент. Зокрема, вона може дозволити компанії переслідувати інші ресурси, які використовують в назві слово booking (carbooking.com, flightbooking.com і т.д.). Верховний суд врахував цю обставину, і, дозволивши реєстрацію найменування Booking.com в якості торгової марки, окремо обумовив, що прийняте рішення ніяк не наділяє компанію монопольним правом на використання слова booking.

DomainIncite.com
GoDaddy звільнить сотні співробітників через пандемію
GoDaddy проведе реструктуризацію компанії, яка торкнеться 814 співробітників. Компанія має намір закрити два офіси в Остіні (Техас) і скоротити офіс в Айові. Частині співробітників компанія пропонує переїзд до Арізони, де розташований головний офіс компанії.

У той же час GoDaddy на 1% підвищив свої оцінки виручки в другому кварталі до $790 млн, заявивши, що доменний бізнес не постраждав від кризи.

DomainNameWire.com
Intel та Metlife відмовляються від своїх доменів верхнього рівня
Виробник процесорів компанія Intel і страховий гігант Metlife відмовилися від своїх "брендових" доменних імен верхнього рівня, про що повідомили ICANN.

Спочатку Intel в рамках програми нових загальних доменів подала дві заявки на домени .INTEL і .POWERBOOK, але пізніше відкликала заявку на .POWERBOOK. Домен .INTEL був делегований і компанія навіть використовувала кілька доменів другого рівня, включаючи software.intel, ark.intel і jobs.intel, правда, виключно для переадресації на сторінки сайту Intel.com.

Metlife свій однойменний домен так і не використовувала.