.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 52.54.103.76
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Домену .UA виповнилося двадцять років

Двадцять років тому молода держава Україна зробила важливий крок у своєму розвитку – отримала власний домен. Закінчення .UA з того часу в усьому світі означає приналежність цифрових ресурсів до України. Ідентифікація держави у Глобальній Мережі означає міжнародне визнання та власну особу країни та нації.

1991 року, коли Україна тільки зароджувалася як держава, розпочалися переговори про делегування нашій країні власного домену верхнього рівня. Цей домен народився 1 грудня 1992 року. Цього року Україна відзначає двадцятиріччя від дня отримання власної ідентифікації у всесвітньому віртуальному просторі.

У 1995 році було делеговано перші негеографічні домени другого рівня (GOV.UA та NET.UA), а також найпопулярніший на сьогоднішній день публічний домен COM.UA, в якому сьогодні налічується вже понад 250 тис. зареєстрованих імен. Загальна кількість імен, зареєстрованих в українському домені, у листопаді цього року перевищила 700 тис., що дає надію на швидке подолання мільйонного рубежу.

Український домен – це величезне віртуальне місто, що складається з невеликих квартир та котеджів – сайтів, розташованих у домені .UA. З кожним роком їх стає все більше - з кожним роком домен росте і стає міцнішим і сильнішим, з кожним роком до нього приходять нові мешканці. Двадцять років вже будується це місто зусиллями багатьох людей, серед яких – адміністратор домену, команда реєстру домену .UA – колектив компанії "Хостмайстер", реєстратори та, звичайно ж, власники сайтів у .UA, інтернет-користувачі. Результатом спільних зусиль усіх цих людей та компаній є те, що домен .UA у світі знають, домен безперебійно працює та розвивається.

Реєстр домену .UA компанія "Хостмайстер" висловлює щиру подяку всім тим, чий ентузіазм, наполегливість, самовіддана праця та віра в майбутнє дозволили відбутися українському домену, чиїми щоденними стараннями він живе та міцніє. Дякуємо нашим партнерам, реєстраторам, представникам державних структур та навчальних закладів, всій українській інтернет-спільноті. Наша спільна робота на благо розвитку та процвітання українського національного домену .UA – це праця на благо нащадків!

02.12.2012