.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.220.160.216
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Оновлення процесу підписання DNSSEC для домену .ua

/ Компанія "Хостмайстер", адміністратор домену .UA, успішно перейшла на вдосконалену технологію зміни ключів підпису DNSSEC. Нова технологія забезпечує плавний "безшовний" перехід між ключами підпису (ZSK), усуваючи необхідність одночасного використання старих та нових ключів.

Зміна ключа ZSK або ротація відбувається щомісяця за заздалегідь визначеним графіком і повністю автоматизована. За потреби можливо зробити додаткові зміни ключа в безшовному режимі. З 2019 року домен .UA використовує алгоритм 13, криптографічний алгоритм на основі еліптичних кривих, що забезпечує підвищену безпеку та цілісність домену.

"Наша команда почала працювати над цим оновленням у вересні 2023 року", — говорить Д. Кохманюк, адміністратор домену .ua. "Це вдосконалення є частиною нашої ширшої програми з покращення інфраструктури та зміцнення стійкості домену .UA".

Наприкінці 2023 року, завдяки технологічним змінам у процесі DNSSEC, ми значно підвищили швидкість та ефективність підписання доменних зон. Це забезпечило можливість оновлення домену .UA вдвічі частіше. Нова технологія прискорює передачу оновлень зон доменів .UA (включно з доменами другого рівня), що зменшує затримки в оновленні даних. (Важливо зазначити, що в системі DNS використовується кешування, тому нова інформація про доменні імена може поширюватися поступово).

DNSSEC є криптографічним розширенням безпеки для протоколу DNS, яке захищає передачу DNS-інформації та збільшує безпеку під час використання DNS.

Технологія захисту доменних імен DNSSEC була впроваджена у домені .UA у 2011 році. З 2012 року .UA інтегрований у ланцюжок довіри DNSSEC у кореневій зоні, яку веде організація IANA (ICANN).

01.02.2024